Hirdetés

Erről maradtál le, ha nem nézted a PlayStation State of Play 2024. januári kiadását

|

A PlayStation egy 40 perces előadással indította az évet, amiben a Rise of the Rōnin mellett sok mást is megmutatott.

Hirdetés

Még csak egy hónap telt el az évből, de már most tudunk négy olyan játékot mondani, amit kifejezetten érdemes kipróbálni: a The Last of Us Part II Remastered, a Prince of Persia: The Lost Crown, a Like a Dragon: Infinite Wealth és a Tekken 8 is kiváló lett. A Palworld meg népszerű, de ez más kérdés.

Miután az Xbox belengette, milyen játékokkal készül 2024-re, a PlayStation is megtartotta az év első State of Play előadását, benne saját kiadású és partnerek által készített játékokkal. Nem volt izgalommentes ez a negyven perc, de nem muszáj végignézned: alább szokás szerint egy gyorsan olvasható listában találsz meg mindent, amiről tudnod érdemes.

Hirdetés
  • A műsort a jövő héten megjelenő kooperatív rovarirtós shooter, a Helldivers II előzetese nyitotta, ami egyszerre lesz elérhető PC-re és PlayStation 5-re. Elődjét nagyon szerettük, ezt is izgatottan várjuk, és szurkolunk neki.
  • Hermen Hulst beköszönése után egy lepusztult, idegen lényekkel teli Földön játszódó JRPG, a Stellar Blade következett, amiben ugyancsak undorító teremtésekre, meg alkalmanként robotokra kell lecsapnunk, de lesznek csinosan öltözött japán lányok és félig gép, félig ember férfiak. Az alapján, amit mutattak belőle, nyugati játékosok is könnyen be tudják majd fogadni. Április 26-án jelenik meg, csak PS5-re.
  • Gördeszkázó és utcán snowboardozó Sonicra igazából már számíthattunk volna, de ilyen későn az ember már csak arra számít, hogy elalszik a gép előtt. Mindenesetre jön a 3D-s Sonic X Shadow Generations ősszel, és mindkét címszereplőt irányíthatjuk benne.
  • Ugyancsak Japánból érkezik, de más lesz: a Zenless Zone Zero rövid előzetese emlékeztetett minket, hogy a Hoyoverse világa tovább gyarapszik nemsokára, PS5-ön is.
  • Természetesen felbukkant a PlayStation Plus egyik ingyenes játéka, a február 6-án debütáló Foamstars, amiben habágyúkkal kell elintéznünk ellenfeleinket. Nem olyan, mint a Splatoon, ne is várjon től esenki olyan élményt - sajnos inkább a Destruction AllStarst idézi, melyre bizonyára kevesen emlékeznek, és minél több idő telik el, annál nehezebb lesz felidézni.
  • A tavalyi év egyik legnépszerűbb játéka, a Dave the Diver áprilisban a PlayStationöket is beveszi, már nem csak PC-n és Switchen lehet majd játszani vele. Májusban megjelenik benne Godzilla is.
  • Akinek izometrikus akció-szerepjátékokból nem volt még elég, a V Risingot is élvezheti majd PS5-ön. PC-n egy hét alatt elment belőle egymillió tavaly.
  • Végre bemutatkozott a Silent Hill: The Short Message, ami mától elérhető. Egy belsőnézetes, modern horror, melyben a főhős végig a telefonját markolászva mászkál fel-alá, hiszen azzal világít. Az egészet teljesen ingyen játszhatjuk.
  • Aztán azért a Silent Hill 2 remake is előkerült, undorító szörnyetegek támadtak Jamesre kényelmetlenül szűk terekben. Megjelenési dátum még nincs, csak annyi, hogy készül.
  • A BioShock atyja, Ken Levine által alapított Ghost Story Games újdonsága is szerephez jutott: mint tudjuk egy ideje, hangulatos FPS lesz, amiben menekülnünk kell egy disztópikus világból. Nem először láttuk a Judast, és reméljük, nem utoljára.
  • A VR-szekcióra áttérve a pletykált Metro Awakening VR-ból láthattunk rövid részletet, ami a PSVR2 egyik legjobb idei újdonsága lehet, majd a kaszabolós-varázsolós fantasy akciójáték, a Legendary Tales került sorra. Ez utóbbit február 8-ától játszhatjuk, annyira tűnt izgalmasnak, mint a címe.
  • A kapuban van már a Dragon's Dogma 2, március 22-étől mászhatunk fel szörnyekre, hogy ne csak a lábuk kaszabolásával próbáljuk elvenni életkedvüket.
  • Az iméntivel egy időben jön a Rise of the Rōnin, ami a hajdani Japán iránt érdeklődőknek fantasztikus élmény lesz, bár nem tűnik olyan szépnek, mint a Ghost of Tsushima, és bátrabban elrugaszkodik a valóságtól.
  • Ahogy azt ugyancsak pletykálták, PC-re és PlayStation 5-re feljavítva jelenik meg az Until Dawn, a Supermassive horrorjátéka, amiben bárki meghalhat, ha nem vagyunk elég ügyesek - akár a legvégén is.
  • Fantasztikus új előzetesen láthattuk a Death Stranding 2: On the Beachet, ami szokás szerint ezernyi kérdést felvetett. Miért használnak gumikesztyűket (amik egyébként külön mozgathatók) maszkként? Miért kell egy emberi hullából kiálló szőrszálat húzgálni? Miért jön ki egy lenyelt csecsemő szájából egy apró drón? Azért legalább Sam Porter Bridgest és Fragile-t is láthattuk új cégüknél, a Drawbridge-nél, illetve Sam bátyját, Troy Baker karakterét, amint egy villámokat lövellő gitárral harcol. Sam magára aggathat egy darabosan mozgó babát is. Meglepően sokat mutattak egyébként a játékmenetből is, lesz egy rakás újszerű helyszín, eszköz, mindenféle új ötlet. Megjelenés 2025-ben. Kojima egyébként egy vadonatúj lopakodós, kémkedős akciójátékon is dolgozik a PlayStationnel, ami egyben film is lesz, de ennek fejlesztése csak a DS2 után kezdődik majd el. Kojima azt állította, ebben egyesül majd minden, amit 40 éves karrierje során megtanult.

A következő State of Play február 6-án lesz, és kifejezetten a Final Fantasy VII Rebirthről fognak benne mesélni.

Ha mégis visszanéznéd a mai adást, alább teheted meg:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)