Hirdetés

Erről maradtál le, ha nem nézted a Pokémon Presents show-t

|

A The Pokémon Company saját műsorral jelentkezett, amiben szóba kerültek a meglévő Pokémon játékok bővítései, és készültek egy-két meglepetéssel is.

Hirdetés

A Pokémon franchise továbbra is észvesztően népszerű: mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy még Japán is képes volt kifogyni a kártyákból a közelmúltban. A brandet kezelő The Pokémon Company nem is rest minden lehetséges módon kiaknázni az IP-ben rejlő lehetőségeket, így amellett, hogy meg fog valósulni a Pikachu, a detektív film folytatása, nyilván a videojátékok terén is zajlik az élet. 

Tavaly decemberben jelent meg a legutóbbi nagy játék, a Pokémon Scarlet és Violet, így várható volt, hogy számíthatunk hozzá extra tartalomhoz, miképpen az is, hogy többet hallunk majd a franchise jövőjéről. A The Pokémon Company egy saját műsort tartott Pokémon Presents néven, amelyben igyekezett beszámolni a fejleményekről és bejelenteni egy-két alkotást is. 

Hirdetés

Aki szeretné, az visszanézheti az egész showt a cikk végén, addig is íme a rövid összefoglaló: 

  • Két részletben bővül a Pokémon Scarlet és Violet: szeptember 13-án jön a The Teal Mask DLC, valamikor télen pedig a The Indigo Mask DLC. Vadonatúj pokémonokat (Okidogi, Munkidori, Fezandipiti) hoz, és több mint 200 olyan zsebszörny is bekerül, amelyek korábban nem szerepelt a Scarlet és Violetben. A The Teal Maskban Paldea régió új területeit fedezhetjük fel egy nyári diákkirándulás keretében, ahol új NPC-kkel is találkozhatunk, még egy szelfibotot is kapunk. A The Indigo Diskben pedig a Blueberry Academy, egy többnyire víz alatti iskola az úticél, ahol négy mesterséges biom van tele különféle pokémonokkal, például az Archaludonnal. 
  • Még ehhez kapcsolódik, hogy bejelentettek egy új eseményt is, amelynek neve "Get Mew and Mewtwo", és a feladat egyértelmű: Mewtwo ellen kell harcolni a Mightiest Markkal. A Scarlet és Violet játékosok mostantól kezdve szeptember 18-ig a Mystery Gift menüben adhatják meg a "GETY0URMEW" kódot, és szerezhetik meg Mew-t. Mewtwo egy különleges Tera Raid Battle eseményben is meg fog jelenni szeptember 1. és szeptember 17. között.
  • Új trailert kaptunk a Detective Pikachu Returns című játékhoz, amely a folytatásban a nyomozó és beszélő Pikachura, valamint cimborája, Tim Goodman barátaira és családjára koncentrál. A sárga detektív segítséget kap más pokémonoktól is, például egy Arcanine-tól, ami képes kiszagolni a nyomokat, és egy Darmanitantól, ami képes új területeket nyitni Ryme Cityben némi zúzással. Október 6-án fog megjelenni Nintendo Switchre. 
  • Bővül a Pokémon GO is, Paldea régió pokémonjai érkeznek a felhozatalba: a Scarlet és Violet kezdőlényei (Quaxly, Fuecoco és Sprigatito) már szeptemberben felbukkannak benne. 
A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

  • A Pokémon Tradig Card Game alapján új animációs sorozat készül Pokémon: Path to the Peak címmel, és hamarosan láthatjuk is: augusztus 11-én debütál, az első epizód világszerte látható lesz a YouTube-on. A széria középpontjában Ava edző és pokémon társa, Oddish állnak, a fókuszban pedig a TCG versenyek lesznek. A Path to the Peak azt ígéri, hogy úgy kelti életre a TCG-t, ahogy még sosem láttuk. Nemsokára kiderül, hogy ez mit jelent. 
  • Animációs sorozat készül a Pokémon Scarlet és Violet alapján is. A Pokémon: Paldean Winds egy több diákról szóló ifjúsági dráma lesz, akik a Paldea akadémián megpróbálják a saját útjukat járni. Egy webszériáról van szó, négy részből áll, szeptember 6-tól nézhetjük majd meg. 
  • A Pokémon TCG Game Boy Color verziója a Nintendo Switch Online előfizetéses szolgáltatáson keresztül megérkezett a Nintendo Switchre, valamint a Nintendo 64-es Pokémon Stadium 2 című játék is bekerült a Nintendo Switch Online + Expansion Pack csomagba. 
  • Végül három bővítés: Tatsugiri a Pokémon Café Remix puzzle játékba költözik (Curly, Droopy és Stretchy formában); Mewtwo a Pokémon Unite felhozatálát erősíti (Mega Mewtwo X-szé fejlődhet, a Mega Mewtwo X licensz pedig augusztus 17-től indul); a Pokémon Masters Ex elhozza az első Sync párt a Paldea régióból: Nemonát és Pawmotot, Nemona egy hamarosan érkező új sztorieseményben fog debütálni. Victor és Spectrier augusztus 16-án csatlakozik. 
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)