Hirdetés

Erről maradtál le, ha nem nézted a THQ Nordic Digital Showcase 2023-at

|

Izgalmas bejelentésekkel is készült, nem csupán korábban leleplezett játékairól adott helyzetjelentést az Embracer Group alá tartozó kiadó.

Hirdetés

Miután a koronavírus-járvány padlóra küldte az E3-at - lehet amúgy, hogy örökre -, a 2011-ben alapított THQ Nordic is beállt azon kiadók sorába, amelyek saját digitális bemutatóval lepték meg a játékbejelentésekre és friss információkra kiéhezett gamereket. A tizedik évforduló megünneplésére is alkalmat kínáló első műsor olyan leleplezéseket hozott, mint a Destroy All Humans! 2 - Reprobed, a Jagged Alliance 3, az Outcast 2 - A New Beginning, a SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake, a SuperPower 3, valamint az MX vs ATV Legends.

Egy évre rá az Alone in the Dark, a Tempest Rising, a Space for Sale, a Wreckreation, az AEW: Fight Forever és egy még cím nélküli South Park játék alkotta a belsős stúdiók fejlesztette, vagy a kiadó által gondozásba vett friss címek listáját. Ebből kiindulva arra számítottunk, hogy az idei bemutató is bővelkedni fog újdonságokban. Nem kellett csalódnunk.

Hirdetés

Mielőtt rátértünk volna a főfogásra, egy pre-show keretében a leginkább indie- és mobiljátékokra szakosodott Handy Games felhozatala melegítette be a közönséget:

  • Exodus címmel ingyenes frissítést kapott a Perish, melynek bejelentették a konzolos (PS4, PS5, XO, XSX) változatait is.
  • Az Airhead metroidvania stílusú puzzle-platformer lesz, minden releváns platformra megjelenik, a demója pedig már most kipróbálható a Steamen.
  • Mobilokra jön a Titan Quest legutóbbi kiegészítője, az Eternal Embers.
  • Képregényszerű grafikájával tűnhet ki a roguelike alkotások tengeréből a Lethal Honor - Order of the Apocalypse.
  • Kapott egy rövid bemutatót a PlayStation VR2-re is megjelent Townsmen VR abból az alkalomból, hogy bekerült a PlayStation Plus Premiumba.
  • Felfedezés, építkezés, automatizálás és csapatjáték képezi a bájos küllemű, felülnézetes Oddsparks: An Automation Adventure játékmenetének gerincét, bár egyedül is belevághatunk. Korai hozzáférésben kezdi majd meg pályafutását.
  • Platformerelemek dobják fel az A Rat's Quest című akció-kalandot, melyben - mint azt a címe is egyértelművé teszi - egy patkány bőrébe bújva kell átvészelnünk a haza vezető út viszontagságait.

Az iménti szegmens nagyjából tíz percet emésztett fel a műsoridőből, maradt még vagy harminc, amit a THQ Nordicnak nem okozott nehézséget tartalommal megtölteni:

  • Klasszikus trailer helyett két karakterbemutatóval jelentkezett az Alone in the Dark, bepillantást nyújtva Edward Carnby (David Harbour), majd Emily Hartwood (Jodie Comer) lelki világába.
  • 3D-s, kooperatív fókuszú (négyen állhatunk össze) akciójáték lesz a South Park: Snow Day!, mely jövőre érkezik.
  • Egyre jobban néz ki az Outcast: A New Beginning, az 1999-es kultjáték folytatása, melynek címéből kikerült a 2-es szám, nehogy elidegenítse a laikusokat, akik tévesen azt feltételeznék, hogy az előzmények ismerete nélkül nincs értelme belevágni a nyitott világú akció-kalandba. Cutter Slade szerepében moduláris fegyvereket, energiapajzsot, jetpacket és a talanoktól ellesett pszichikai képességeket (kvázi varázslatokat) használva újfent megmenthetjük Adelpha népét.
  • A hajmeresztő pályák tervezésére szolgáló Wreckreation is kapott egy előzetest, ha már megjelenési dátumot még mindig nem.
  • A show talán legnagyobb meglepetését a Titan Quest 2 okozta, s bár magából a játékmenetből még semmit sem láthattunk a CGI trailer megalapozta a hangulatot. Izometrikus nézetű akció-szerepjáték lesz, PC-re és új generációs konzolokra készül, egy- és többjátékos (kooperatív és kompetitív) módokból választhatunk, de ami a rajongóknak a legfontosabb, megőrzi elődje rugalmas fejlődési rendszerét, azaz különböző masteryket kombinálva hozhatunk létre számunkra rokonszenves kasztokat.
  • Különleges stratégiai játéknak ígérkezik a valós események által inspirált The Last Train Home, amelyben hazafelé tartó csehszlovák katonák szelik át a polgárháború tépázta Oroszországot egy páncélvonaton.
  • Már csak 20 nap van hátra a puzzle- és platformerelemekkel dúsított Trine 5: A Clockwork Conspiracy megjelenéséig, ezért indokoltnak látta a kiadó, hogy egy újabb trailerrel mutassa be, milyen szórakoztató lesz jó társaságban.
Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


  • Eszement ötletnek tűnik idegen bolygók felfedezését ingatlanfejlesztéssel ötvözni, a tavalyi bemutató óta látványos fejlődésen keresztülment Space for Sale mégis ezt teszi. A feladatunk földönkívüli megrendelőink kívánságának megfelelő helyszínt találni és ott olyan építményt felhúzni, amilyet óhajtanak. Eközben számolnunk kell azzal is, hogy a helyi flóra és fauna nem mindig reagál békésen a jelenlétünkre, de gondos megfigyelésük és kísérletezés révén elkerülhetjük a konfliktust ezekkel az élőlényekkel. Megjelenési dátum még nincs, de már lehet jelentkezni a zárt bétára.
  • Afrikába, oroszlánvadászatra invitál a Way of the Hunter új kiegészítője, a Tikamoon Plains, amely már meg is jelent.
  • A történetre fókuszált, de az átvezetőkön túl a játékmenetből is mutatott egy keveset a Command & Conquerre hajazó Tempest Rising előzetese. PC-re jön, megjelenési dátuma viszont továbbra sincs, holott már tavaly leleplezték. Ezt ellensúlyozandó a következő hetekben kipróbálhatunk egy nyúlfarknyi küldetést.
  • Mi a helyzet a Gothic Remake-kel? Nos, túl azon, hogy még mindig készül, semmit sem tudunk róla, de legalább idén is kaptunk egy trailert.
  • Tartogatott még egy meglepetést a végére a THQ Nordic, kiderült, hogy a Destroy All Humans! remake-ek mögött álló Black Forest Games dolgozik a God of War által inspirált TMNT: The Last Roninon, mely a valaha írt legkomorabb Tini Nindzsa Teknőcök képregény adaptációja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)