Hirdetés

Erről maradtál le, ha nem nézted az Xbox Developer Direct előadást

|

Idén is megtartotta évindító műsorát az Xbox, fókuszban az Indiana Jones játékkal és a Hellblade 2-vel.

Hirdetés

Először 2023 januárjában szervezte meg a Microsoft az Xbox Developer Direct előadást, melynek keretében kifejezetten a saját stúdióinál készülő, a közeljövőben megjelenő játékokra helyezte a hangsúlyt. Akkor a The Elder Scrolls Online, a Forza Motorsport, a Minecraft Legends, illetve a Redfall kapott főszerepet, továbbá itt jelentették be az év egyik legjobb játékát, a Hi-Fi Rusht is.

Már a beígért felhozatal láttán is izgatottan vártuk az idei Developer Directet, és nem szomorkodunk - lehet, hogy a tavalyi csalódások után most egy igazán izgalmas év következik a kiadó számára, még úgy is, hogy az Activision Blizzard által biztosított franchise-okkal csak később tud majd valamit kezdeni, ezekről néhány hónap múlva hallhatunk leghamarabb.

Hirdetés

Ugyan külön hírekben is beszámoltunk a bejelentésekről, de úgy gondoltuk, jobb, ha egyben megvan minden, a linkekre kattintva pedig megtaláljátok a trailereket és további részleteket, fontos infókat is olvashattok a cikkekben.

  • A műsort az Obsidian kezdte, akik az Avowedon dolgoznak (és őket ismerve még néhány játékon, amivel meglepnek majd minket, de ezekről most nem esett szó). Láthattunk egy keveset a harcrendszerből, amiben a kaszabolás és a varázslás között pillanatok alatt válthatunk, használhatunk varázspálcát és hadonászós mágiát is, illetve a questelésből, a dialógusokból is kaptunk ízelítőt. Már 2024 őszén megjelenik, PC-re és Xbox Series X|S konzolokra.
  • A Ninja Theory következett a Senua's Saga: Hellblade 2-vel, amiről még a főszereplőt alakító Melina Juergens is beszélt. Gyönyörű lesz és hangulatos, filmszerű, a hangok suttogása miatt pedig annyira para, mint elődje. Május 21-én jelenik meg PC-re és Xbox Series X|S gépekre, a Game Pass előfizetői azonnal játszhatják.
  • Váratlanul betolakodott a Square Enix, Masaru Oyamada üdvözölt mindenkit, aki a Mana sorozat producere. A Visions of Mana készítésének folyamatába engedett betekintést. Megkérdőjelezhető, mennyi teret fog nyerni a japán játékokkal az Xbox, de ártani biztos nem fog, hogy jönnek. 2024 nyarára várhatjuk.
  • Az Ara: History Untoldot már láttuk néhányszor, most is szuperül néz ki az Oxide grand strategy műfajú stratégiai játéka. 2024 őszén jön ez is, ám kizárólag PC-re.
  • Végül pedig ráfordultunk az Indiana Jones and the Great Circle-re, a svéd MachineGames újdonságára, ami a legendás Todd Howard elképzelései alapján készül. A főszereplőt szerencsére Harrison Fordról mintázták, minden más pedig a Wolfenstein játékokat legalább annyira idézi, mint Indy kalandjait. Használhatunk majd ostort harcban és lengedezésre, és lőhetünk is, ha valaki párbajba kíván keveredni velünk. Ja, meg átugrálhatunk repülők szárnyáról más repülők szárnyára. A világ számos pontján megfordulunk majd, Egyiptomtól a Himaláján át a Vatikánig. Még idén megjelenik. Igen, 2024-ben, PC-re és Xbox Series konzolokra, a Game Passban is.

Az adást alább nézhetitek vissza Kaci kíséretében.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)