Hirdetés

Erről maradtál le, ha nem nézted az Xbox Games Showcase Extendedet

|

A vasárnapi prezentáció után ráadás műsorral készült a Microsoft, amiben a fejlesztők bővebben mesélhettek a készülő játékokról.

Hirdetés

A redmondiak nem csináltak titkot belőle, hogy marad még mutani- és mondanivalójuk a vasárnapi Xbox Games Showcase és Starfield Direct kombó után is. A feszes tempójú műsorban ugyanis kizárólag a Bethesdának volt lehetősége részletesen mesélni új játékáról, a többieknek nem. Ezt a mulasztást pótolta részlegesen az Xbox Games Showcase Extended, mely vegyesen látta vendégül a házon belüli fejlesztőket, a Microsoftnak dolgozó külső stúdiók, valamint a third party partnerek képviselőivel egyetemben.

Mi is arra készültünk, hogy a körülbelül másfél órás ráadásban jobban kibontanak majd párat a vasárnap látott alkotások közül, és e tekintetben nem is kellett csalódnunk. Sőt, még néhány meglepetést is feljegyezhettünk.

Hirdetés
  • Volt itt minden a a Ted "Theodore" Loganné átvedlett Keanu Reevestől eddig nem ismert premierdátumokon át a Gamepass katalógusába érkező új címekig. A sort pedig egy nagyon izgalmas projekt nyitotta.
  • Paweł Sasko, a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty küldetéstervezője mesélt részletesebben a kiegészítő cselekményének otthont adó Dogtownról, Night City a játékosok elől eddig elzárt részéről, mely tulajdonképpen város a városon belül, saját törvényekkel (a rendőrségnek itt se hatalma, se keresnivalója), máshol beszerezhetetlen árukkal és igencsak excentrikus figurákkal.
  • High on Knife címmel jön a High on Life expanziója, dátum még nincs, de ezzel is ingyen játszhatnak majd a Game Pass-előfizetők.
  • És ha már szóba került a Game Pass, akkor jegyezzük meg, hogy október 3-án jelenik meg, és még aznap bekerül a szolgáltatásba az XCOM és az Indiana Jones szerelemgyerekének tűnő The Lamplighters League.
  • Carrie Pateltől, az Avowed rendezőjétől megtudtuk, hogy szükségtelen végigjátszani a Pillars of Eternity első és második részét a belsőnézetes spin-off megértéséhez, de értelemszerűen otthonosabban mozognak majd benne a visszatérő rajongók. Méretét tekintve a játék sokkal inkább a The Outer Worldshöz és a Knights of the Old Republic 2: The Sith Lordshoz hasonlítható, semmint a Skyrimhez. Az előzetesben látott aumaua pedig egyike lesz a főhős társainak, akiből olyan karaktert faraghatunk, amilyen a legjobban illeszkedik a játékstílusunkhoz. Megjelenés 2024-ben.
  • Xbox One-on és Xbox Series X|S-en is elérhető lesz majd az Unreal Engine 5-tel készülő loot shooter, a The First Descendant. Free-to-play cím, konzolok és PC közötti cross-play funkcióval felvértezve. A Nexon még idén szeretné kiadni, de előtte augusztus 22. és 28. között sort kerítenek egy újabb bétára.
  • Éles váltás a Stoic csapata számára a Towerborne, ami mindenben a The Banner Saga ellentettje: kooperatív, akciódús és azt sugallja, hogy van remény az emberiség számára. A főhadiszállásként szolgáló harangtoronyba visszatérve tudunk fejleszteni és állhatunk szóba az NPC-kkel. Bár nem mondták ki, a fejlesztők live service címként tekintenek rá, folyamatosan bővítik majd új helyszínekkel, kalandokkal, ellenfelekkel, hosszú távra terveznek fele.
  • Once in a Blue Moon címmel horror beütésű tartalmi frissítést kap a Fallout 76, június 20-án kezdődik a vadászszezon farkasemberre és más szörnyekre, a következő nagy kiegészítő, az Atlantic City viszont csak jövőre érkezik.
  • Igaznak bizonyultak a pletykák, tényleg DLC-t kap az év első felének egyik legkellemesebb meglepetését okozó Hi-Fi Rush. A július 5-én érkező, Arcade Challenge Update címre keresztelt bővítmény a sztorihoz ugyan nem tesz hozzá semmit, de a játékmódok számát kettővel (Power Up! Tower Up! és BPM Rush!) növeli.
  • Kapott egy rövid szegmenst a The Elder Scrolls Online következő kiegészítője, a Necrom is, mely június 20-án élesedik.
  • Ezt a Kinectic Games szellemvadászos kooperatív horrorja követte, a Phasmophobia korai hozzáférésben érkezik Xbox Series X|S-re, valamikor augusztusban.
  • Hetente rotálódó PvE küldetéseket kap az Exoprimal, ez lesz a Savage Gauntlet játékmód. A Capcom dinoszauruszos sci-fije július 14-én jelenik meg, akinek felkeltette az érdeklődését a Game Pass katalógusában is meg fogja találni.
Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


  • Sarah Bond, az Xbox fejese az iD@Xbox által felkarolt, az iparban alulreprezentált fejlesztők inkluzív alkotásait (Drag Her!, Stray Gods: The Roleplaying Musical, Sonzai, Slime Heroes, Naiad, Spirit Swap: Lofi Beats to Match-3 To, Botany Manor, Despelote, Island of Winds, Psychroma és El Paso, Elsewhere) mutatta be.
  • A Microsoft Flight Simulator csapata Budapestről, a Dűne díszletet rejtő raktárból jelentkezett be, hogy kulisszatitkokat áruljon el a forgatásról és a fejlesztésről is. A tematikus kiegészítő november 3-án érkezik.
  • Színes, pörgős, felülnézetes akciójáték lesz a Go Mecha Ball. 2024-ben jelenik meg PC-re és Xboxra, a Game Passbe is bekerül.
  • Láthattunk párat a Lies of P ellenfelei, bossai és Pinokkió fejlesztései közül. Ha túl durvának ítéljük meg a harcokat, szellemek segítségét kérhetjük.
  • Továbbra sem hajlandó megmutatni a Ninja Theory, hogy milyen is lesz a Senua's Saga: Hellblade II harcrendszere, ehelyett inkább a motion capture folyamatába nyújtott bepillantást.
  • Idén Mexikóváros látta vendégül az Xbox rajongói eseményét az Xbox FanFestet, erről is láthattunk egy rövid montázst.
  • Jövőre csúszik a chilles, mechás, kraftolós, építkezős, felfedezős Lightyear Frontier, a fejlesztők ezúttal a kooperatív multiplayert demózták.
  • Megint iD@Xbox montázs következett, 10 indie játékkal (Another Crab's Treasure, Little Kitty Big City, Techtonica, Sea of Stars, Harold Halibut, Galacticare, Neon White, Mineko's Night Market, The Book Walker és The Wandering Village) fog bővülni a Game Pass kínálata. Ezek némelyikét láttuk már korábban, de akadnak köztük újdonságok is.
  • Végezetül Phil Spencer a játék két fejlesztőjével és harminc másik játékossal próbálta ki a 33 Immortalst. A Microsoft Gaming első emberének ez volt az egyik kedvence a vasárnap bemutatott újdonságok közül.

A műsort itt nézhetitek vissza:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)