Hirdetés

Jól megy a League of Legends? Ezen a főiskolán már ösztöndíjat is kaphatsz

|

Egyre komolyabban veszik az esportot a világ minden táján, most pedig már egy amerikai suliban is segít, ha valakinek jól megy a League of Legends.

Hirdetés

Ezen a ponton már egészen biztosan elmondhatjuk, hogy a League of Legends már inkább jelenség, mint egy egyszerű játék. A köré épült szubkultúra és a játékosokban lappangó versenyszellem kiemelte a legtöbb kompetitív játék közül, hogy aztán az esport népszerüsítésének egyik legfontosabb platformja legyen.

Ezt a tényt pedig nem csak a játékosok és fejlesztők ismerték fel, hanem a játékiparral egyébként kevésbé összekapcsolható intézmények is egyre inkább belátják. Missouri egyik bölcsésszettudományi főiskolája nem rég határozta el magát, hogy ösztöndíjat biztosítson az esport játékosoknak.

A Columbiai főiskolán nemrég felbéreltek egy toborzót, akinek az a feladata, hogy tehetséges League of Legends játékosokat hozzon a suliba, hogy aztán abból az intézmény saját iskolai esport csapatot alapíthasson. Scott Dalrymple, a főiskola elnöke szerint az ötletet a Madden NFL adta neki: "Az esport nem a jövő, hanem a jelen. A videojátékos profizmus legalább olyan lenyűgöző, mint a hagyományos sportokban elért eredmények és ugyanannyira megvan a létjogosultsága."

Ti mit gondoltok? Eljön még az idő, amikor a hazai iskolák is elismerik az esportos eredményeket?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)