Hirdetés

Már az esportban is probléma a dopping

|

Szigorúbb és komolyabb szabályokra van szükség, az ESL már foglalkozik a teljesítményfokozás kérdésével.

Hirdetés

Ahogy növekszik az esport, úgy kell egyre komolyabban vennie az egészet azoknak a szervezeteknek, akik felelősek az események megrendezéséért. Amikor az esport elkezdett népszerűsödni, akkor még főleg a sztereotípiákkal volt nehéz megküzdeni, viszont most, hogy már a mozgalom már lassacskán bizonyítja a létjogosultságát, újabb akadályokkal kerül szembe.

A fizikai sportokhoz hasonlóan az esportokban is egyre nagyobb problémát jelent a teljesítményfokozás, viszont erre igazán csak akkor derült fény, amikor Kory "Semphis" Friesen, a Cloud9 nevű csapat egyik tagja egy interjúban elárulta, hogy rengeteg esportoló használja rendszeresen az adderall nevű szert, melyet alapvetően koncentrációs zavarok kezelésére fejlesztettek ki.

Ez persze hosszútávon nem túl egészséges és nem is igazán fair azokkal a játékosokkal szemben, akik becsületesen játszanak, viszont szerencsére az ESL már foglalkozik a kérdéssel: "Már régóta számítottunk rá, hogy a teljesítményfokozók idővel komoly problémát fognak majd jelenteni, ahogy egyre növekednek a tétek ezekben a sportágakban. Mi már szervezeti szinten foglalkozunk a kérdéssel, ugyanis ez az esport jövéjének egyik legkritikusabb kérdése."

Persze rettentő etikátlan, viszont annyira nem meglepő. A sok esetben szemtelenül fiatal játékosoknak egyre nagyobb közönség előtt kell helytállniuk, ami rettentő stresszes még annak ellenére is, hogy az esport csapatok pszichológusokkal és szellemi tréninggel igyekeznek karban tartani őket.

Az ESL szerint azonban idő kell ezekhez a változásokhoz, ugyanis sok munkával jár, hogy egy alapos, precíz folyamatot tudjanak kidolgozni, amit aztán be is tudnak az összes ilyen szervezetnél vezetni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)