Hirdetés

Európai konzolpiac - Egyértelmű a Microsoft előnye?

|

A Nintendo szereplését teljesen mellőzve folytatja vérre menő küzdelmét két óriás. Az egyik fél már biztos győzelmében.

Hirdetés

Chris Lewis, az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régióért felelős Microsoft alelnök a GfK adataira támaszkodva kijelentette, hogy a térségben megközelítőleg egymillióval több darabot sikerült értékesíteni Xbox 360-ból, mint a rivális Sony PlayStation 3-ából.
Ausztráliát és Új-Zélandot nem vette számításba - ezek szintén a PAL régióhoz tartoznak -, ahol viszont a PS3 vezetéséről lehetne beszámolni.

xbox360pricecuts.jpg


Ettől függetlenül meg van győződve az adatok megbízhatóságáról, cége jobb pozíciójáról és sietett leszögezni, hogy nem azért hozzák rendszeresen nyilvánosságra a külső forrásokból származó számokat, hogy riválisukat piszkálják - akit egyébként felettébb tisztelnek - , hanem szükségük van valamilyen barométerre, sikerességi fokmérőre. Arról pedig már igazán nem tehetnek, hogy pont a Sony konzolja hasonlít az övékhez leginkább.
A másik érdekesség a font sterling, a brit fizetőeszköz gyengülésével kapcsolatos. Az élelmes európai játékosok azonnal kihasználták, hogy az euró erősödött az említett valutával szemben, és egyre nagyobb mértékben rendelik a szigetországból játékaikat, így takarítva meg több eurót dobozonként. A helyzettel természetesen a Microsoft is tisztában van, de nem tervezi, hogy esetleges áremeléssel avatkozzon be a gyengülő fizetőeszközökkel rendelkező európai országokban.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)