Hirdetés

EVE Online - ha szereted a grafikonokat, ez a játék neked való

|

Ezúttal a saját játékosaikról csinált egy statisztikát a CCP, ami elég sokat elárul a játék természetéről, és hogy mennyire durván beszippantja azokat, akik egyszer elkezdenek játszani.

Hirdetés

Azt már eddig is tudtuk, hogy a CCP-nek nagyon fontos az EVE Online játékosainak tábora, ahhoz viszont, hogy a lehető legjobban kiszolgálhassák őket, sok mindent meg kell róluk tudnia a cégnek. Most a játékosok életkorát vizsgálták, ami alapján azt vehetjük ki, hogy elég hűséges rajongói vannak az MMO-nak.

A 2003 júniusa és 2014 decembere közötti adatokat összesítő grafikonokhoz a játékosok által megadott születési dátum alapján számolták az adatokat, és a kezdő- és a végpontokat összehasonlítva azt láthatjuk, hogy nagyjából annyival idősebb az EVE-játékosok legtöbbje, mint amilyen idős a játék.

Ez azt jelenti, hogy a rendkívül komplex gazdasági rendszerrel bíró MMO azon kevesek egyike, amelyik nagyon nagy arányban tudta megtartani a játékosait. Az a tény, hogy az EVE nem annyira a gamer viszonylatban fiatalabb közönséget tudja megszólítani, elég furcsa tény.

Egyrészt ez logikusnak tűnik, mivel a magas (valós pénzben is kifejezhető) kockázatok miatt a játék kisebb része akció, az oroszlánrésze inkább a gazdasági tevékenységekkel telik, így talán kevesebb jutott a hagyományos értelemben vett izgalmakból. Másrészről viszont az EVE elég időigényes játék, a gamerek szokásait vizsgáló kutatásokból pedig az derül ki, hogy inkább az iskolások, mint a dolgozó felnőttek rendelkeznek több, a játékra fordítható idővel.

Mindehhez tökéletesen illik, hogy a CCP ilyen adatokkal is foglalkozik (tulajdonképpen, egy 200 oldalas történeti összefoglaló megírása után már nem lepődünk meg semmin), de hát akit csak a robbanások érdekelnek, talán nem az EVE-ben fogja megtalálni a neki leginkább megfelelő játékot.

Ti melyik játék mellett tartottatok ki a legtovább?

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd, hogy értesítéseket küldjünk, és cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a GTA VI-ot vagy a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)