Hirdetés

Évekre börtönbe kerülhet a Sonic atyja

|

A Square Enixnél óriásit bukó Naka Júdzsit bennfentes kereskedelemmel vádolják.

Hirdetés

Az 57 éves Naka Júdzsit a játékipar egyik veterán sztárjaként is ünnepelhetnénk, hiszen ő volt az, aki a Segánál kitalálta és lefektette az 1991-ben megjelent Sonic the Hedgehoc alapjait, amely mai napig az egyetlen platformer, ami meg tudta szorongatni a rivális Nintendo Super Marióját.

A később a Phantasy Star-sorozaton és Nights into Dreamsen is dolgozó fejlesztő neve azonban az utóbbi időkben mintha csak negatív kontextusban kerülne elő. A rossz széria az ő vezetésével készült Balan Wonderworld zajos bukásával kezdődött, majd tavaly ősszel kétszer is letartóztatták bennfentes kereskedelem miatt.

Hirdetés

Nakát azzal vádolják, hogy az árfolyam várható emelkedését kihasználva néhány társával az Aiming és az ATeam Entertainment nevű stúdiók részvényeiből is bevásárolt, mielőtt nyilvános bejelentésre került volna, hogy azok nagyobb projekteken (a Dragon Quest Tact és a Final Fantasy 7: First Soldieren) dolgoznak. A fejlesztő ekkortájt a Square Enix megbecsült munkatársa volt, így még a publikum előtt tudomást szerzett a bejelentésekről, amit utólag a bíróságon is elismert.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Egy japán beszámolóra hivatkozva a GamesRadar most arról ír, hogy a Tokiói Kerületi Bíróság 2 évnyi letöltendő börtönbüntetést, valamint összesen 2,67 millió jen (kb. 6,6 millió forint) értékű bírságot kért Nakára. A játékkészítő védői ugyanakkor felfüggesztett büntetésért és alacsonyabb összegű pénzbírságért folyamodtak.

Az eljárásban július 7-én hirdetnek ítéletet, így még több mint egy hónap, mire kiderül a történet vége.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)