Hirdetés

Évértékelő 2015: ahogy daev látta

|

Következzék minden hajkoronák királya, az ember, kinek kegyeiért egymást ölik a sampongyártók, és akinek van egy barátnője, meg egy kutyája.

Hirdetés

Habár daev úgy döntött, hogy elhagyja a GameStar és a GSO kaptárát, azért valahol még mindig a mi fiunk borja, ezért esélyt adtunk neki, hogy elmondja, miként is telt az éve. Egy olyan írás következik, melyben van némi kutyadráma, más emberek dicsérete, illetve egy kis vissszafogott EA-ekézés.

Mi volt a legjobb 2015-es élményed?

Beszorult egy bejglimorzsa a space alá. Itthon vagyok.

Szóval csupa jó dolog történt idén. Rengeteg olyan apróság jut eszembe, ami miatt 2015 nagyon jó volt, de igazság szerint ez az év is a körülöttem lévő emberek miatt emlékezetes. Már az is nagy szerencse, hogy a napjaim nagy részét a világ két legcsodálatosabb nőstényével, Julcsival és Ellie-vel tölthetem, amihez a család és a barátok lépten-nyomon hozzátesznek egy kis boldogságot. Nekem ennél több egyik évre sem kell.

Persze azért örülök, hogy Abrams nem gyalázta meg a Star Wars-t, amiről írni is akartam nektek egy kis szösszenetet, de már annyian annyiféleképpen mondták el a véleményüket, hogy az enyémet már nem akartam belehányni a Zinternetbe.

Ha ki kell emelnem valamit, akkor a müncheni Dave Matthews Band koncert volt 2015 csúcspontja.

Mi volt a legrosszabb 2015-es élményed? 

Az év 12 hónapjából Ellie, a kiskutyám nettó 6-ot volt beteg. A fülgyulladástól a gerincproblémákon át egészen az elfertőződött műtéti sebig sikerült mindent beszopnunk 2015 második felében. Most már normalizálódni látszik a helyzet, szépen gyógyulgat, de ezt az utóbbi pár hónapot egyetlen kutyás pajtásomnak sem kívánom. Azt meséltem, hogy idén nyáron egy pár órára el is veszett ez a kis rohadék? Az a miniszívrohamokkal teli délelőtt csak azért nem fér be a legrosszabb élményeim közé, mert ráébresztett, hogy mennyi csodálatos ember van körülöttem, akikre bármikor számíthatok; az eltűnésekor kitett Facebook posztot pár perc alatt több mint száz ember osztotta meg, és egy órán belül már meg is volt a kutyi.

Mi volt a legjobb GSO-s élményed 2015-ben?

Nekem minden évben a GSO a legjobb GSO-s élményem. Minden év végén büszkeséggel vegyes csodálkozással nézek végig mindazon, amit ez a kis csapat képes összehozni; és itt most nemcsak az oldalról van szó, hanem a rengeteg GameNightról és PlayIT-ről is, nem beszélve arról a sok egyéb projektről, amiket mind ismertek, de nem tudjátok, hogy ugyanazok a szorgos kezek csinálják, mint a GameStart. Én nagyon büszke vagyok rá, hogy ennek a csapatnak a része lehettem.

Idén is hatalmas móka volt a PlayIT, amit nagyrészt BZ barátomnak köszönhetek, mert nélküle nem tudnék végigcsinálni egy ilyen rendezvényt. Annak pedig még jobban örülök, hogy most már nem csak a színpadon találkozunk, hanem a csodálatos Annájával együtt ők is a társasjáték-rajongó klubunk tagjai lettek.

Mi volt a legrosszabb GSO-s élményed 2015-ben?

Nagyon rossz volt otthagyni a GSO-t. Boldog és elégedett tagja vagyok a Neocore-családnak, de borzasztóan élveztem a GameStar Online-on való munkát. Nagyon büszke vagyok arra, amit a csapattal elértünk és sajnálom, hogy már nem együtt építgetjük tovább az oldalt. Szerencsére mazur és HP úgy döntött, hogy Júdás helyett tékozló fiúként tekintenek rám, szóval néha még írhatok egy-egy cikket a GameStarnak, és a rendezvényeken is részt vehetek, ha fizetek egy kört.

Melyik szerinted 2015 legrosszabb játéka, és miért?

Bőséges volt a termés. Nagy csalódás volt az Armikrog, ami amellett, hogy nem tudott felnőni az - az egyébként irreális - elvárásaimhoz, még csak nem is működött. De az a helyzet, hogy akármekkorát is hasalt az új Tony Hawk, sehol nincs ahhoz, amikor 220-ra ugrik a pulzusom, ha eszembe jut a Star Wars Battlefront pofátlansága. Az belátható, hogy a deszkás bohóckodásban nincs sokkal több annál, mint amit a harmadik epizód olyan zseniálisan hozott, viszont a Star Wars-ban még ennyi év után is annyi kiaknázatlan lehetőség van, hogy egyenesen bűn az, amit a DICE csinált. Erre persze még extraként rájön az Electronic Arts, akik egyszerűen képtelenek megérteni, hogy nem csak DLC-ből lehet pénzt csinálni. Tőlem aztán lehetnek lusták a pingvines meg kártyás szaraikkal, de a Star Wars talán ennél többet érdemelt volna.

Hey Klayman!
Hey Klayman!

Melyik szerinted 2015 legjobb játéka, és miért?

Egészségtelenül rácsúsztam a Fallout 4-re. Persze látom a hibákat és zavar az itt-ott észrevehető bethesdás lustaság, de minden ilyen apróságra jut valami olyan zseniális megoldás, ami fantasztikus élménnyé teszi az apokalipszist. A másik esélyes játék a Bloodborne. Nekem teljesen kimaradt a Souls-sorozat, úgyhogy ez volt az első találkozásom a From Software pszichopata japánjaival. Szerelem volt első látásra, minden izzadtságszagú pillanatát imádtam, pedig az első pályán töltött 15 órám alatt annyi csápot kívántam Miyazaki testnyílásaiba, amitől egy sokat látott mangalánynak is beakadna az animációja. Nem tudok dönteni. Szerencsére nem is kell. Az biztos, hogy a Fallout 4 még hosszú hónapokra leköt majd.

Ha van, akkor ki/kik a kedvenc kommentelő(i)d a GSO-n

A kommentszekcióban relative hamar kiderül, hogy a látszat ellenére édesanyám meglehetősen aktív életet él, nekem pedig nem szabadna írnom, úgyhogy hamar leszoktam az olvasgatásról. PayDogs és Steven még mindig a kicsi szívem csücskei, de igazság szerint én mindenkit szeretek, aki képes normálisan kommunikálni az embertársaival és nem csak azért üti a billentyűket, hogy másnak rossz legyen.

Még mindig köszi, Gaben
Még mindig köszi, Gaben

Mit vársz 2016-tól?

Izgalmas év lesz. Jön az Inquisitor, lesz rengeteg rendezvény és szépen alakulnak a saját kis projektjeim is. Én már azzal is nagyon elégedett leszek, ha Ellie meggyógyul és a jövő év csak annyira lesz jó, mint amennyire az idei volt.

Van-e újévi fogadalmad?

Fogadalmam nincs, viszont tervem annál több. Karácsonyra csináltunk a testvéreimnek társasjátékokat és most elkezdtem dolgozni egy saját koncepción is. Nagyon izgalmas munka és szeretném, ha jövő karácsonykor már a saját társasjátékomon veszekednénk az ünnepi asztal körül. Emellett készül az új tetoválásom is, amit valamikor az év elején fel is nyalogatnak a karomra a kiscicák. Vagy még mindig tűvel csinálják? Mindegy. Emellett pedig már régóta dédelgetjük egy Youtube csatorna ötletét is. A lényeg, hogy sok-sok dolgot tervezek jövőre, és ha legalább a felét sikerül teljesíteni, én már győzelemnek élem meg 2016-ot.

Nagyon boldog újévet, bogyókák!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)