Hirdetés

Évértékelő 2016: ahogy mazur látta

|

Mindannyiunk kedvenc főnöke, a nemrég születésnapját ünneplő mazur is talált időt elfoglalt mindennapjaiban, hogy értékelje a 2016-os évet. Nosza, kattintsatok bátran!

Hirdetés

Azért kemény menet volt ez a 2016, lássuk be, igazi Rush of Blood szintű hullámvasút. Voltak szép és szörnyű pillanatok, ármány, cselszövés, szerelem, botrányok, politika... és annyi szeretett hőst vesztettünk el, mintha titokban George R. R. Martin írta volna át a forgatókönyvet. De fussunk most végig a szokásos kérdéseken.

Mi volt a legjobb 2016-os élményed?

Főleg családi dolgok jutnak eszembe, de ha a játékvilágra gondolok, akkor a legemlékezetesebb talán az első komolyabb elmerülés volt a PS VR-ban. Harmincnéhány éve rajongok a videojátékokért, és őszintén nem gondoltam volna, hogy még ilyen meglepetések várnak rám, lelketlen techdemók helyett egészen izgalmas, újszerű játékélmények egész sora. Ez nyilván egyáltalán nem jelenti azt, hogy dobjunk el minden mást, de mindenképp nagyon értékes, a játékvilág egészére kiható új impulzusokat köszönhetünk a VR-nak.

Mi volt a legjobb GSO-s élményed?

Őszintén? Van egy chat group (hogy hívják magyarul, csevegő csoport? csak mert az meg úgy hangzik mint valami három éveseknek szóló rajzfilm, az RTL hajnali műsorsávjából), ahol politikailag teljesen inkorrekt poénok és vállalhatatlan intenzitású társadalom- avagy médiakritikai morzsákkal dobáljuk egymást a kollégákkal. Namármost, bármikor futok bele valami érdekes, sokkoló, stb. játékipari hírbe, ahogy bedobom ide a linket, a kollégák már küldik is vissza a GSO-s linket, mert ők addigra fel is dolgozták, meg is írták az anyagot. Olyan büszke vagyok rájuk!

Melyik szerinted 2016 legrosszabb játéka és miért?

Mélységes felháborodásra nem is emlékszem, inkább csak kisebb-nagyobb csalódásokra. Főleg akkor fájnak ezek, ha egyébként egy egészen jó koncepció vész kárba ostoba hibák miatt (Alekhine's Gun), vagy valamelyik kedvelt univerzumunkhoz teljesen méltatlan kutyaütést kapunk végül kézhez, mint az Umbrella Corps. vagy a Ghostbusters esetében (bár ott ezt talán előre leegyeztették a filmesekkel).

Melyik szerinted 2016 legjobb játéka és miért?

Kénytelen vagyok az Uncharted 4-et mondani, nem is csak a technikai szempontok miatt (de hát hogy néz ki, ÚRISTEN), hanem mert a marketingesek és piackutatók által jól körbelőtt, szuperbiztonságos és maxmális elérhető demográfiára és potenciális bevételre rátervezett komfortzónából ki nem merészkedő AAA címek között nincs más, ami ennyire izgalmas, rendhagyó történetmesélő eszközökhöz is nyúlna, és megmutatná, hogy mint médiumnak micsoda lehetőségei vannak még a videojátékoknak.

Mi volt szerinted 2016 legjobb meglepetése?

A PS VR. Az Oculus és a HTC Vive mint potenciál persze szinte végtelen, de gyakorlatilag csalódás volt. Ehhez képest a kompromisszumoktól szükségszerűen jobban terhelt PS VR nagyon kellemes meglepetés volt. A másik a Sony E3-as konferenciája volt, nagyjából az egész, de főleg az elején a felvezetés és a God of War blokk. VR Pisti ült mellettem, ő a tanúm hogy hogy üvöltöttünk mindketten, teli torokból.

Mit gondolsz, milyen meglepetések várhatóak jövőre?

Nagyon remélem hogy a Microsoft megembereli magát, és a Scorpio nem csak egy erősebb Xbox lesz, hanem valami más meglepetést is tartogat. A Nintendo is híres arról, hogy lelopható ötletek egész sorát szállítja az egész iparág számára, szóval onnan is érkezhet néhány érdekes megoldás.

Mit várok 2017-től és mi az újévi fogadalmam?

Magánemberként szeretnék egészségesebben élni, (mozdulni, gamer!) szakmailag pedig az lenne a legfontosabb nekem, ha a kiadónk olyan termékeket készítene nektek, olvasóknak, amikkel örömmel töltitek szabadidőtöket - legyen ez akár print, akár online, akár a GameStar, akár a PC World. És szeretném, ha a nálunk dolgozó nagyszerű kollégák továbbra is jól, vagy még jobban éreznék magukat, miközben ezeken dolgoznak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)