Hirdetés

Évértékelő 2017: ahogy Mocsy látta

|

Ezúttal a GameStar főszerkesztője, az önmegtartóztatás nagymestere, Mocsy lövi közétek emlékei petárdáit.

Hirdetés

Az évértékelő nemes hagyománya immár több éves múltra tekint vissza, és úgy tűnik, miként a bor, úgy az idő múlásával Mocsy is egyre jobb lesz, hiszen ezúttal egy halom képet tett az írása mellé, miközben a pultot támasztotta. 

Hirdetés

Elmondani nem tudom mennyire örülök, hogy vége ennek az évnek. Illetve pár nap még hátravan, de ezt már féljózanon is kibírom, bár nem biztos, hogy akarom, kifejezetten jól megy a cikkírás a második narancs-campari kombó után.

Töretlen optimizmussal mindig abban reménykedem, hogy az új év jobb lesz, mint az előző. Idén ez nagyon nem jött össze. Rengeteg negatív dolog ért hirtelen, volt mindenféle baj, otthon sem úgy mentek a dolgaim ahogy azt elképzeltem, három gyerek ment új iskolába, nem akarjátok megtudni milyen stresszes az ilyen úgy, hogy közben még a különféle hivatalokkal is meg kell küzdeni, mivel úgy gondolják, hogy jó ötlet, ha a hétéves ikreket különválasztják. Szerencsére szeptember magasságában lecsendesedtek a dolgok, mindenki nekikezdett az új iskolának, otthon is egyre kevesebb volt a hangos szó, jobban tudtam a munkára és a játékokra koncentrálni.

 

A baj csak az, hogy idén nagyon kevés volt az olyan játék, ami igazán lekötött volna. Sokat elmond a 2017-es felhozatalról, hogy idén messze a legtöbb időt egy 2015-ös mobiljátékkal, a Galaxy of Heroes nyoszorgatásával töltöttem. Soha nem gondoltam volna ezt magamról, egy évvel ezelőtt kiröhögtem volna azt, aki szembesít ezzel, most meg nem múlik el nap anélkül, hogy ránéznék a játékra. Kicsit olyan nekem, mint a korai World of Warcraft. Friss játékötletek, nagyon jó magyar guild, közösen elérhető reális célok és persze az sem árt, ha rendelkezünk némi hosszú távú stratégiai érzékkel.

Elméletileg ingyenes mezőnyben játszik, de mivel az Electronic Arts a kiadója, nem árt, ha kéznél van Mr. Mastercard vagy jedi mestereket megszégyenítő önfegyelemmel rendelkezünk. Tévedtek, ha azt gondoljátok, hogy a Battlefront II lootboxai jelentik a pénzéhség csimborasszóját. A GoH-ban teljesen természetesek a harmincezer forintos csomagok, melyek segítenek abban, hogy az egyik karakterünk egy kicsit javuljon. A baj csak az, hogy bőven száz karakter feletti a mezőny és akkor még nem beszéltünk a flottáról, azokra is lehet egy halom pénzt elszórni. Az igazi nagy bálnák havonta 4000-5000 dollárt simán elköltenek a játékra, lehetetlen velük versenyezni.

 

Konzolos és PC-s fronton kevés játék tudott lekötni, egyre jobban kezdem unni a modern, tripla A-s játékötleteket, mert valamilyen formában már találkoztam velük pályafutásom alatt. Idén talán a Horizon Zero Dawn és a kiegészítője volt az a konzolos játék, amivel a legjobban szórakoztam, bár túlzás lenne azt állítani, hogy a játék hemzsegett a vadonatúj ötletektől. Ettől függetlenül jól össze volt rakva, tipikusan az a játék, amit másodjára is megpróbálsz végig tolni nehezebb fokozaton új fegyverekkel és harcmodorral.

 

2017 a GameStarnál is meglehetősen kemény év volt, idén kipróbáltuk, hogy mennyire megterhelő az, ha egy hónapban nem egy, hanem két magazint készítünk. Baromi megterhelő, ez látszott is a szerkesztőségi hangulaton, sokkal türelmetlenebbek voltunk egymással, még a zen buddhista nyugalmával rendelkező Chava is felhúzta néha magát valami apróságon, ez azért elég biztos jele, hogy itt az ideje kicsit visszavenni a hajtásból. Az év végére mindenki nagyon elfáradt agyilag, pont jókor jött az év végi pihenő.

 

Fogadalmak terén szerencsére nincsenek nagy lemaradásaim, idén már negyedik éve annak, hogy odafigyelek, mit eszem és mennyit mozgok (bezzeg az ital, abból jöhet bármi - RG). Szép lassan (francokat, rohadt gyorsan) közeledve az ötvenhez ez már túlélési stratégia, mindig elborzadok azokon a híreken, ahol azt hallom, hogy korombéli férfiak egyszer csak arra ébrednek, hogy nem ébrednek fel. Nem szeretném ezt a tábort erősíteni és ha ehhez az kell, hogy esténként sorozatnézés közben nem a kanapén döglök, hanem a szobabiciklin izzadok, ám legyen, ilyen áldozatra hajlandó vagyok annak érdekében, hogy táncoljak majd valamikor a kislányom esküvőjén.

Ezúton szeretnék mindenkinek nagyon boldog új esztendőt és rengeteg minőségi játékot kívánni! 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)