Hirdetés

Evolve csúszás, ingyen Battlefield 4 és a leggyorsabb internet - mi történt a héten?

|

Megrázta a közvéleményt, hogy Steamre is rászállt a NAV (persze nem), mindenki elborzadt a Twitch jogvédős megerőszakolásán, és jött az Assassin's Creed Rogue. És még bőven van miről beszélnünk.

Hirdetés

Először is szeretném leszögezni, hogy irigylem a printes kollégákat, mert csak itthagyták nekünk a 2014/08-as GameStar magazint, aztán elmentek nyaralni. Persze az online sosem pihen, így most megint van hétvégi összefoglaló (egyébként testvérlapunk a PC World is elkezdte ezt, nézzétek meg a tech híreket is bátran), nem is nagyon szeretném untatni itt a népet a felvezetővel, mert annyi érdekes, sokkoló, megrázó, cuki és húsbavágó dolog történt a héten, mint amennyire felesleges volt ez a jelzőhalmozás.

Kezdjük egy kis belsős olvasnivalóval, ha már íróink bőszen koptatták a billentyűzetet, egyébként is fontos címek lemaradását is pótoltuk véleményezés terén: itt van mazur Daylight és Transistor tesztje, a Grath által monitorra vetett The Last of Us Remastered teszt (ha esetleg a legviccesebb bugok, a GameNight Launch Party összefoglaló és a GS fotópályázat nem volt meg, azokat is érdemes kattintással pótolni), és a Mario Kart 8 teszt online közlésének is itt volt az ideje már. Emellett Mocsy egy Star Citizen előzetes, Daev pedig egy második körös DayZ alfateszt segítségével visszhangzik az örökkévalóban. Csak úgy zabáljuk a játékokat, ti meg a betűt. Valahogy így...

Vagy minden csúszik, vagy hirtelen az ölünkbe hullik. Nincs mit tenni, ez most a divat. Hiába mutattak például kedden még 23 perces Evolve gameplay videót, ha nem sokkal később kiderült, hogy az Evolve megjelenés jövőre csúszik. Ami viszont időben jön, az minden előzmény nélkül, hirtelen hullik az ölünkbe, így várhatjuk az őszi szezonra a Football Manager 2015 megjelenést. És a Ryse: Son of Rome PC-s kiadását, csak mondom. A Sleeping Dogs: Definitive Edition bejelentés már nem annyira újszerű, kérdés, hogy mennyi értelme van (kicsit elszaladt a ló ezzel a jelenlegi generációra felhúzott játékdömpinggel, miközben az új címek folyamatosan csúsznak, nem?). Az Oort Online és Lucius 2 is megér egy misét, az utóbbi esetében a mise különösen ajánlott, hiszen a klasszikus Ómen féle „gyerekbe bújt ördög" klisével paráztatós modellt gondolják tovább, izgalmas két tejbegríz között gondolattal kitekerni az emberek nyakát. Főleg ilyen helyzetekben lenne jó...

Miután kiegyeztünk abban, hogy ezt a nőt péklapáttal penderítenénk arcon, gyorsan térjünk is rá a múlt hét egyik nagy bejelentésére, az előző generációra (PC-re viszont várhatóan nem) érkező Assassin's Creed Rogue címre, amely a jövő heti gamescomon meg is mutatja magát részletesebben, várjuk. Bár már ezen a héten megtudtunk pár dolgot a játékmenetről, többek közt azt is, hogy nem lesz többjátékos módja (részemről mondjuk ez egyáltalán nem para, az orgyilkosság magányos móka), azért kíváncsian várjuk, hogy ez a templomos spin-off mennyire hozza majd a szintet, elsőre ígéretesnek tűnik. Persze nagy kérdés, hogy ugyanazt még hány évig lehet eladni.

A nagy bejelentések mellett az INGYEN szó az új divat, persze ettől nem tudjuk rosszul érezni magunkat (bár biztos van, aki még ettől is igen). Szóval akkor vegyünk szépen sorjában: egy hétig ingyenessé tették az Originen a Battlefield 4-et, a SimCity is anyagi ráfordítás nélkül próbálható ki, de még a Kingdoms of Amalur: Reckoning, valamint a klasszikus értelemben vett zseni Wing Commander 3: Heart of the Tiger is szabadon elhordható. Igen, ez mind az EA akciója, aki nagyon szeretne már nem olyan rossz arcnak tűnni. Illetve megelégednek azzal is, hogy sokan használjuk az Origint, gondolni meg lehet bármit. És akkor még itt egy hazai vonatkozás: az 576 Kbyte boltokban az Xbox One előrendelői akciót (amelyhez eleve jár két teljes játék) is megfejelték két extra ajándék játékkal, elég komoly lett így az ajánlat, érdemes megnézni.

Semmi nem lehet annyira őszinte, mint ez a Mass Effect videó, de mi azért őszintén szeretnénk annyira gyors internetkapcsolatot, mint amire a világ jelenleg leggyorsabb hálózata képes. Persze minden hiába lenne, ha egy macska feltörhetné a wi-fi hálózatot. És még mindig nem ez a legabszurdabb hír a héten, hiszen itt van nekünk a Steam elleni NAV akció rémhíre, illetve a világ legdrágább Kickstarteres krumplisalátája is. Meg a gyerek-cosplay, de ez inkább cuki, mint abszurd. És nekem még az is kicsit furcsa, hogy ma már egy megmondóember befolyásosabb lehet, mint a hollywoodi sztárok, de lehet, hogy csak irigy vagyok rá. Ahogy Clooney is.

Maradt még azért pár gyöngyszem a végére is: például látható, hogyan mentette meg Ríviai Geralt szinkronhangja a félresikerült The Witcher 3: Wild Hunt bemutatót, meg bemutatjuk a srácot, aki három és fél perc alatt végigvitte a Tony Hawk's Pro Skater 2-t. És persze a Twitch mutatványa is megérdemel némi figyelmet, ami tökéletesen képes ugyanúgy kiakasztani a gamereket, ahogy a YouTube korábban. Azért Casey Hudson se maradjon ki a sorból, ugyanis Mass Effect és a KOTOR vezetője otthagyta a BioWare-t. Ez persze nem olyan nagy mutatvány, mint az előzőek, inkább csak szomorú. Pont mint a Colin McRae Rally PC kiadásának története. Na jó, van viszont egy olyan szomorú anyag is, amit nem lehet megfelelően felvezetni, ez pedig a gyermekét elvesztő játékfejlesztő sztorija, minden vicces, érdekes, furcsa, groteszk anyag után ezt mindenképpen olvassátok el, megéri.

Ezzel most meg is öltem a bulit, de nem baj. Kívánom, hogy ilyen kérdéseket nekünk csak játékból kelljen ismernünk, hogy elég legyen pusztán egy ilyen cikk is ahhoz, hogy értékeljük az életünket, a családunkat, a barátainkat, ne kelljen több hozzá. És az életünk legnagyobb problémája az legyen, hogy milyen poharat emeljünk a magasba, amikor végül kimondom: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)