Hirdetés

Ez az ember 34 ezer Big Macet tolt be, ezzel magabiztosan tartja Guinness rekordját

|

A hetven éves rekordtartó már több mint öt évtizede számolja, mennyit evett meg a McDonald's közismert szendvicséből.

Hirdetés

Már évtizedek óta rendszeresen előkerül a téma, hogy vajon a különféle gyorséttermi kaják mennyire egészségkárosítóak, nehéz olyan tanulmány találni, amely nem azt bizonyítaná, hogy nem túl jó ötlet junk kajákon élni. De mi a helyzet akkor, ha 34 ezer Big Macet eszünk meg életünk során? A most 70 éves Donald "Don" Gorske pontosan ennyit evett meg a McDonald's ikonikus burgeréből, amivel most a Guinness Rekordok Könyvében is bebiztosította a helyét. Még életben van, és nem is tűnik különösebben betegnek, de azért ne gondoljuk, hogy ez bizonyíték lenne bármire is.

Gorske elmondása szerint eredetileg napi kilenc Big Macet evett meg, de idővel azért megfogadta az egészségügyi szakemberek tanácsait és kettőre csökkentette a mennyiséget, illetve elkezdett naponta több kilométert sétálni, hogy ellensúlyozza a temérdek mennyiségű üres kalóriát.

Hirdetés

A volt börtönőr 1972-ben próbálta ki először a Big Macet és azonnal hatalmas rajongója lett, rekordja bizonyítékául pedig minden egyes blokkot és dobozt megtartott, lelkesedése pedig látszólag kifizetődő volt, ugyanis a Guinness Rekordok könyve ismét elismerte a rekordot, miután 1999-ben és 2011-ben már dokumentáltak egy-egy mérföldkövet.

Az alábbi videós 2 éves, ott még csak 32 ezernél tartott, de a részletek nem változtak azóta sem:

Van rá esély, hogy nem ez lesz az utolsó alkalom, hogy találkozunk Gorske "munkásságával", ugyanis saját bevallása szerint élete végéig folytatni fogja Big Mac étrendet, így a rekordot is folyamatosan növelve. Nem éppen a leghasznosabb életcél, de ha már ilyen szintű függőségről beszélünk, a többi már csak "ajándék".

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)