Hirdetés

Ez lehet a Sony válasza az Activision Blizzard felvásárlására

|

A rajongók újabb stúdiókat, sőt kiadókat akarnak látni a PlayStation család részeként, ám a cégnek egyelőre más tervei vannak.

Hirdetés

Még nincs vége a dolognak, de e pillanatban úgy fest, hogy a Microsofté lesz az Activision Blizzard, emiatt a játékosok egy része azt várja a Sonytól, hogy hasonló választ adjon, azaz jelentse be további stúdiók felvásárlását, sőt merjen nagyobbat álmodni, és vesse ki olyan kiadókra a hálóját, mint a Square Enix, a Capcom, a Ubisoft, a Take-Two vagy az Electronic Arts. Bár ezek némelyikét tényleg meg tudná venni a PlayStation gyártója (a legnagyobbakhoz viszont már óriási bankkölcsönre lenne szüksége), egyelőre úgy fest, hogy más, organikusabb irányba halad tovább a cég, természetesen nem kizárva a későbbi akvizíciók lehetőségét.

A Nikkei üzleti lap tudomására jutott értesülések alapján a Sony Group a kutatás-fejlesztésre allokált források közel felét a PlayStation megerősítésére kívánja fordítani a 2024-es pénzügyi év végéig.

Hirdetés

Megközelítőleg 2,2 milliárd dolláról van szó, a teljes büdzsé 40 százalékáról, ami világosan mutatja, hogy mennyire fontos a vállalat számára rekordokat döntögető videojátékos részlege. Az is elég beszédes viszont, hogy a Jim Ryanék ennek az összegnek csupán a kisebbik részét szánnák az olyan típusú (jellemzően single-player, sztorivezérelt, filmszerű) exkluzív játékokra, amelyek a brandet a konzolpiac élére repítették. 2026 márciusáig bezárólag minden PlayStation 5-ös fejlesztési kiadás 60 százaléka szolgáltatásalapú (live service) játékokra megy majd el, amelyekből addigra nem kevesebb mint 12-t szeretnének elindítani.

A tokiói tőzsde jól fogadta a hírt, mintegy 4 százalékpontot drágultak a Sony Group részvényei.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)