Hirdetés

Ez lesz a SEGA forradalminak beharangozott újdonsága

|

SEGA Series X - jelen állás szerint - nem készül, de jön helyette a Fog Gaming.

Hirdetés

Tegnap hosszasan elmélkedtünk azon, mi lehet a Sega mára időzített nagy dobása, amit Zenji Nishikawa japán tech-újságíró fog leleplezni a hetente megjelenő Famitsu magazin aktuális számában. Nem kis várakozás előzte meg Nishikawa cikkét, elvégre úgy vezette fel a tech rovatba szánt írását, mint a játékipart megreformáló újdonság leleplezését, jelentőségét a PlayStation 5 bemutatásával állította párhuzamba. Már tegnap éjjel elkezdtek kiszivárogni a részletek a nagy attrakcióval kapcsolatban, ma pedig a Sega is megerősítette a hírt, illetve értelemszerűen megjelent maga a cikk is, így bátran kijelenthetjük, hogy a Sega "forradalmi" újítása a Fog Gaming nevezetű új technológia lesz. 

Hirdetés

Maradjunk annyiban, hogy Zenji Nishikawa egy hajszálnyival túllőtt a célon cikke promózása során, ennek köszönhetően pedig sok rajongó maradt hoppon, a csalódottság érezhető a fórumokon és YouTube-csatornákon. Mindenesetre vegyük át gyorsan, miről is van szó. Annyit még fontos megjegyezni, hogy továbbra is rengeteg a nyitott kérdés az egész Fog Gaming koncepció kapcsán, Nishikawa cikkében pedig bár Sega illetékesek szerepelnek forrásként, az újságíró interjúalanyait nem nevezte meg, a cikkből pedig nem derül ki világosan, mely megállapítások származnak a szerzőtől, és melyek magától a japán cégtől. 

A Fog Gaming gyakorlatilag összeköti a Sega játéktermeit (ezekből nem kevés létezik Japánban) és a felhasználók otthonát, ennek eredményeképpen pedig játék közben a késleltetést sikerül 1 milliszekundum alatt tartani. A felhasználó otthona kényelméből futtathatja a játéktermi árkád gépek játékait úgy, hogy maga a masina dolgozik az épp akár zárva is tartható teremben, a gép CPU-ja és GPU-ja végzi el a munkát, a játékos pedig egy érzékelhető késleltetés nélküli képet kap meg az otthona kényelmében.

A már most is működő felhőalapú játékstreaming szolgáltatásokkal, tehát mondjuk a Google Stadiával szemben itt mindössze annyi a különbség, hogy közvetlen összeköttetésbe kerül egy adott árkádgép és egy adott felhasználó. Elvileg a lakóhelyükhöz legközelebb játékteremmel kapcsolják össze a játékosokat, hogy még zökkenőmentesebben és gyorsabban menjen minden. A cikkből az is kiderült, hogy bár egyelőre a Sega csak a saját gépeivel képzeli el az új rendszert, később azért simán együtt is működhet majd más vállalatokkal. 

Még Zenji Nishikawa cikkéből sem tudtuk meg azonban a legfontosabb dolgokat. Nem ismert, hogy mikor startol majd el a Fog Gaming, arra sem derült fény, hogy Japánon kívül is elérhető lesz-e a szolgáltatás (bár akkor valószínűleg nem ottani játékgépeket érhetnénk el), illetve az árazását is homály fedi. Az utóbbi a legérdekesebb kérdés, hiszem a Fog Gaming rendszerébe bekapcsolt árkádgépeknek a nap 24 órájában működniük kell, a boltoknak tehát nyitvatartási időn túl is masszív villanyszámlája keletkezik majd, továbbá a masinák átalakítása sem lesz olcsó, sőt az amortizáció is felgyorsul, gyakrabban lehet szükség karbantartásra is. Könnyen lehet tehát, hogy a Fog Gaming végül a kevesek méregdrága szórakozása lesz. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)