Hirdetés

Ez most a helyzet a Star Wars: Knights of the Old Republic remake-kel

|

A Saber Interactive helyzetjelentést adott a projektről, miután korábban olyan hírek érkeztek, hogy a KotOR feltámasztását végül hiába várjuk.

Hirdetés

2021-ben, egy PlayStation Showcase során jelentették be a Star Wars: Knights of the Old Republic remake-jét, aminek az Aspyr kezdte meg a fejlesztését, és mivel a projekt a Sony támogatását is élvezte, így PlayStation 5-ön debütált volna, más platformokra csak később érkezett volna meg. A kezdeti örömöt azonban felváltotta az aggodalom, mivel az addig portokkal foglalkozó stúdió számára túl nagy falatnak bizonyult a remake, és egy balul sikerült prezentáció után a jóval tapasztaltabb Saber vette át a fejlesztés feladatát. 

Időközben viszont a Saber anyavállalata, az Embracer Group komoly válságba került, amelyből csak tömeges leépítéssel, stúdiók bezárásával, eladásával, és projektek törlésével tudott kievickélni, és tavaly novemberben az a rémhír kezdett el terjedni, hogy ennek a folyamatnak esett áldozatául a KotOR remake is. Az egyik iparági bennfentes, Jeff Grubb számolt be róla, hogy forrásai szerint senki sem dolgozik már a játékon, a fejlesztés teljesen leállt. A Bloombergnek dolgozó Jason Schreier viszont azt állította nem sokkal később, hogy nem igazak a pletykák, a projekt még mindig készül

Hirdetés

A bizonytalanságot az is fokozta, hogy egy februári jelentés szerint az Embracer Group a teljes Saber Interactive, és vele együtt a KotOR remake elpasszolására készült. Az üzlet meg is köttetett, az új tulajdonos a Saber társalapítója, Matthew Karch által életre hívott Beacon Interactive lett, amely külső befeketetőknek köszönhetően 247 millió dollárért vette meg a Sabert, valamint annak számos stúdióját, de a KotOR remake sorsa a levegőben lógott.

Most Karch az amerikai IGN-nek adott interjújában tisztázta, hogy mi a helyzet a játékkal: 

"Egyértelmű és nyilvánvaló, hogy dolgozunk rajta. Számtalanszor szerepelt már a sajtóban. Annyit mondhatok, hogy a projekt él és virul, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a fogyasztók elvárásait felülmúljuk."

Az elnök nem árult el további részleteket a KotOR remake-kel kapcsolatban, de az Embracer vezérigazgatója, Lars Wingefors utalt rá a befektetőknek, hogy még nagyon messze van a megjelenés. Az legalább biztató, hogy nem bizonytalan a játék sorsa, hanem a Saberhez került. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)