Hirdetés

Ezek az Xbox-játékok érkezhetnek először PlayStationre és Nintendo Switchre

|

A külföldi sajtó gyakorlatilag tényként kezeli, hogy legalább három játékkal már idén közelebbi ismeretséget köthetnek a rivális konzolok tulajdonosai.

Hirdetés

Néhány alkalommal előfordult már, hogy valamely, a Microsoft támogatásával megszületett, esetleg egyenesen a redmondiak által kiadott játék más platformra is ellátogatott a PC-n és a mindenkori Xbox konzolokon túl. Remek példa erre a némi késéssel Switchre is kiadott Ori and the Blind Forest, illetve annak folytatása, az Ori and the Will of the Wisps a Moon Studiostól. De ugyanígy említhetnénk a Studio MDHR bitang nehéz, oldalra scrollozós run and gun játékát, a Cupheadet, melyből idővel switches és PS4-es változat is készült. És akkor ott van még a 2022-es As Dusk Falls, amit a Microsoft finanszírozott és adott ki, de rövidesen Playstation 4-re és PlayStation 5-re is megjelenik.

Az elmúlt hét szivárgásai alapján azonban ennél is továbbmegy egy Microsoft, vagyis már házon belül fejlesztett, first party címeket szeretne több játékoshoz eljuttatni, beleértve azokat is, akik a konkurens konzolok valamelyikét tekintik elsődleges platformjuknak.

Hirdetés

A The Verge úgy tudja, idén három alkotás evez majd idegen vizekre: a sort az Obsidian különleges látványvilágú kaland- és szerepjáték hibridje, a Pentiment, valamint a Tango Gameworks ritmikus akciójátéka, a Hi-Fi Rush nyitja. Hozzájuk csatlakozik majd valamikor később az év folyamán az a Sea of Thieves, amely magasan a legnépszerűbb szolgáltatásalapú játéka a Microsoftnak.

Hogy az oldal értesülései helytállóak-e, arra várhatóan csütörtök este kapunk választ, amikor is Phil Spencer két legközelebbi munkatársa, Sarah Bond és Matt Booty társaságában felvázolja, hogy milyen stratégiát kíván követni az elkövetkező években az Xbox.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)