Hirdetés

Ezek voltak 2023 legolvasottabb cikkei, tesztjei és hírei a GS-en

|

Visszatekintünk egy mozgalmas, kalandos, a GS életében is nagy változást hozó évre.

Hirdetés

Már közel egy napja 2024-et írunk - pontosabban még hetekig 2023-at fogunk írni olyan helyekre, ahova már 2024-et kellene, de nem ez a lényeg, hanem hogy eltelt egy újabb év, a játékipar történelmének egyik legmozgalmasabbika, amiben annyi jó játék érkezett, hogy még az idei esztendőre is marad (tényleg elkezdem a Baldur's Gate 3-at a héten, eskü!).

Érkeztek jobb és rosszabb filmek és sorozatok, kellemesebb és kellemetlenebb hírek, tanúi lehettünk Barbie és Oppenheimer összecsapásának, meg az ezt kísérő, olykor szürreális eseményeknek; a Microsoft végre bekebelezte az Activision-Blizzardot, miközben rengeteg kiemelkedő fejlesztőcsapat veszítette el értékes munkatársait a gazdasági helyzet és az Embracer által várt, de meg nem érkező pénzek miatt.

Nem utolsósorban pedig a számunkra legfontosabb változás: GameStarból GS lettünk, ami új kapukat nyitott meg - már készül az új dizájn, amit hamarosan végre ti is láthattok, és várhatók még izgalmas változások, amiket egyelőre nagyobb titokban tartunk, mint a Rockstar a Grand Theft Auto VI infóit - a játék előzetesének híre egyébként nem került be a top 5 legolvasottabb gaming témájú hírünk közé, mint azt alábbi listán is láthatjátok (de még a top 20-ba sem). Nézzük, mire voltatok kíváncsiak a legtöbben az elmúlt évben.

Hirdetés

Legolvasottabb gaming hírek

Azt érdemes tudni az online újságírásról, hogy rendszeresen okoznak meglepetést nekünk az algoritmusok. Van, hogy azt gondoljuk, egy hírre tutira tízezrek fognak kattintani, és elveszik minden más mellett, míg másról nem hinnénk, hogy annyira nagyot megy, de a Google, a Facebook, vagy valami rejtélyes, a háttérben munkálkodó erő hatására óriási közönséghez jut el. Azt például, hogy Szoboszlai Dominik nem a legjobb magyar focista az EA Sports FC 24-ben, 128 ezren olvasták el szeptember közepe óta, ezzel épphogy nem került be minden idők top 10 legolvasottabb GS-anyaga közé.

A második helyezett kicsit kiszámíthatóbb volt, mert hát hiába érhetők el egy gyors kereséssel mindenféle felnőtt tartalmak, az emberi kíváncsiság határtalan, ahogy a Hogwarts Legacy szereplése sem meglepő - hiába, hogy nem kapott díjakat, a megjelentést megelőző és akörüli hype őrületes volt. Keserédes hírként számolhattunk be arról, hogy az idén elhunyt Lance Reddick még a halála előtt is azzal a Destiny 2-vel játszott, amiben szerepelt, ahogy arról is, hogyan szívta meg egy Diablo IV játékos.

5. A Diablo IV-ben valaki majdnem egyedül megölte a 12 főre tervezett bosst, aztán megjelent egy nekromanta

4. Kiderült, mivel játszott Lance Reddick mindössze pár órával a halála előtt

3. Ennyit számít a Hogwarts Legacyben, hogy a Roxfort melyik házába kerülsz

2. Teljesen kidolgozott vaginát villantottak a The Witcher 3 nőnemű szörnyei

1. Meglepetésre nem Szoboszlai Dominik a legjobb magyar labdarúgó az EA Sports FC 24-ben

Legolvasottabb Másvilág hírek

Ahogy már húsz éve, úgy továbbra is írunk nem videojátékos tartalmakról, mert láthatóan érdekel benneteket, mi meg szeretünk olyan dolgokról írni, amikről szívesen olvastok. A Netflix kétségtelenül a legnépszerűbb streaming szolgáltató, ahol 2023-ban a Wednesday volt az egyik legnagyobb siker - kár, hogy a top 5-be ez is egy szexuális zaklatási vád miatt került be. 2024 a DC és a Marvel számára is izgalmas lesz, nagy változások várhatók - sőt, talán inkább 2025 miatt lehetünk igazán izgatottak.

5. MrBeast úgy kigyúrta magát, hogy még Schwarzenegger is felfigyelt rá

4. A Wednesday sztárjának szexuális zaklatás vádjával kell szembenéznie

3. A Netflix új erotikus thrillere a szolgáltató egyik legjobb filmje idén - legalábbis a kritikusok szerint

2. James Gunn bemutatta az új Supermant

1. Rá sem ismertél volna Jar-Jarra, ha meghagyják az eredeti terveket

Legolvasottabb tesztek

Egyáltalán nem biztos, hogy a legjobb játékok érdeklik a legtöbb olvasót - előfordult már, hogy egyfajta katasztrófaturizmusként épp annak cikkéhez látogattak el legtöbben, ami a kritikusoknál elhasalt. Idén nem ez a helyzet, vagy legalábbis nem teljesen - az első helyen a Bethesda újdonsága, a Game Pass-szal olcsón kipróbálható Starfield végzett, ami a szerkesztőség tagjait is erősen megosztotta, de a további négy helyen kiemelkedő, sikeres játékok találhatók. A legolvasottabb rossz játék tesztjének címét a Crime Boss: Rockay City nyerte el egyébként.

5. Street Fighter 6 teszt - minden más verekedős játékot leiskoláz?

4. Diablo IV teszt - pokolian jó

3. Baldur's Gate 3 teszt - tényleg ez minden idők legjobb játéka?

2. Hogwarts Legacy teszt - a kaland, ami elvarázsol

1. Starfield teszt - a végtelenbe és tovább

Legolvasottabb kritikák

Filmes és sorozatos téren is volt miről véleményt alkotnunk, sajnos nem mindig pozitívat. A The Last of Us sorozat nyilván kiváló volt, ahogy a Star Wars: Ahsoka is, ám a Vaják és A kis hableány kapcsán sajnos nem csak dicsérő szavakat vetettünk képernyőre. 

5. The Last of Us évadkritika - videojátékot ilyen hitelesen még nem adaptáltak

4. A kis hableány kritika - mit szólna ehhez Andersen?

3. Vaják 3. évad 2. felvonás kritika - tényleg csak ennyit érdemelt Henry Cavill?

2. Vaják 3. évad 1. felvonás kritika - eljött a megvetés ideje?

1. Star Wars: Ahsoka kritika - na, EZ már Csillagok háborúja

Legolvasottabb cikkek

Végül pedig jöjjenek hosszabb anyagaink. Rengeteg toplistát készítettünk nektek, melyek nagy részét Ajánló rovatunkban találjátok meg, véleménycikkeinket pedig a Vélemény rovatunk tartalmazza, nem bonyolítottuk túl az elnevezést. Írtunk egy olyan cikket, amiben 1950-ig vettük végig, melyik évben melyik volt a legnépszerűbb film, összeszedtük a nagy purgálás után életben maradt Jediket, dolgoztattuk a ChatGPT-t, szomorkodtunk, és pörögtünk egy sort egy influencer rangsoron, megkérdezve néhány érintettet.

5. Hatalmas botrányt kavart a Forbes influenszer-toplistája, de kinek van igaza?

4. A videojáték-történelem tíz legszomorúbb játéka

3. Megkértük a mesterséges intelligenciát, hogy képzelje el a második világháborús Assassin's Creedet - ez lett belőle

2. Jedik, akik túlélték a 66-os parancsot

1. Itt kiderítheted, melyik volt a legnépszerűbb film a születésed évében

Mit szóltok a listákhoz? Volt olyan 2023-as téma, ami titeket különösen érdekelt?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)