Hirdetés

Ezeket a filmeket vetítették legtöbbször a magyar tévék

|

Te is arra tippelsz, hogy a Reszkessetek, betörők lesz a lista élén? Nos, fel sem került az első 5 helyre.

Hirdetés

A streaming előretörésével ma már jóval kisebb jelentőséggel bírnak a hagyományos tévécsatornák, a korábbi generációk otthoni szórakozását azonban még vastagon meghatározta, hogy melyik adón éppen milyen műsor ment.

A tévézés sajátos élményéhez pedig nemcsak a reklámok, a teletext vagy a délutáni betelefonálós műsorok tartoztak hozzá, hanem az állandó ismétlések is, amelyekről most maga a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közölt egy tanulságos beszámolót.

Az NMHH 2023-as médiapiaci jelentése ugyanis pontosan leírja, hogy melyek voltak azok a filmek, amiket az 1998-tól 2022-ig terjedő időszakban a legtöbbet játszottak a hazai csatornák. Nem tapogat teljesen a sötétben, aki csípőből Bud Spencer és Terence Hill elévülhetetlen klasszikusaira tippelne, mivel a dobogót nagyrészt ezek uralják, a győztest viszont nem feltétlenül találtuk volna ki.

Hirdetés

Íme a lista:

  1. Men in Black - 232 vetítés
  2. Kincs, ami nincs - 231 vetítés
  3. Bűnvadászok - 230 vetítés
  4. És megint dühbe jövünk - 224 vetítés
  5. Men in Black - Sötét zsaruk 2. - 223 vetítés

A verseny iszonyú szoros, de végeredményben az 1997-es Men in Black viszi a pálmát, aminek még a második része is felfért a toplistára, mintegy keretbe foglalva a Spencer-Hill duó munkásságának legkedveltebb darabjait. Eltérően alakul viszont az élboly, ha csak a főműsoridőben játszott filmeket tekintjük: ebben az esetben a Men in Black első és második része, valamint a Hancock című szuperhősmozi uralja a dobogót, vagyis a hazai tévék iszonyúan rá vannak kattanva Will Smith-re.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ha azonban nem az összes elérhető hazai tévécsatornát, hanem csak az RTL Klubot és a TV2-t nézzük, akkor az előbbinél a Kincs, ami nincs (33), az utóbbinál pedig az Amerikába jöttem (29) volt a legtöbbször leadott darab. Hasonlóan érdekes adat, hogy az elmúlt huszonöt év legnézettebb mozifilmjét a TV2 sugározta 1998 Karácsonyán: a My Girl című romantikus filmet 2,8 millióan követték ekkor a képernyők előtt.

Végezetül az NMHH a magyar filmekre is kitér, amelyek között a 2006 karácsonyán sugárzott Csak szex és más semmi (1,998 millió), a 2005 októberében adásba küldött Csudafilm (1,905 millió) és a 2001 augusztusában leadott Hippolyt (1,897 millió) értek el nézőcsúcsokat, mindhárom az RTL logója alatt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)