Hirdetés

Ezekkel játszunk júliusban

|

Itt a nyár, a sovány kínálat korszaka, de azért akad néhány újdonság az arra vágyóknak.

Hirdetés

Mint ahogy már reggel is említettem, a nyár nem az AAA kategóriás játékok rajongóinak kedvez. Illetve egy kicsit azért mégis, ugyanis a tavaszi dömpingben megjelent termékek közül minden bizonnyal nem sikerült mindegyiket beszerezni, a nyár pedig remek alkalom ezek pótlására (kizárólag az esti időszakban, nappal a strandra kell menni). Ezen cikk nem tartalmaz minden játékot, amivel júliusban játszani kívánunk, csak a friss címeket soroltuk fel, a GS Táborban gyakorlatilag azt toljuk, amire igény lesz (lehet, hogy RG kocsiját, de remélhetőleg indul az magától), a kor nem számít.

The Secret World - PC - július 3.

Bár az előrendelők már június huszonkilencedike óta élvezhetik, a nagyvilág számára csak holnap nyílnak meg a The Secret World szerverei. A Funcom MMO-ja annak ellenére, hogy a mi világunkban, a mi korszakunkban játszódik, egy fiktív állapotot dolgoz fel, a történet szerint különböző mitológiai és más ősi lények szabadultak el. A “titkos világban” létezik a varázslat, szörnyek rohangálnak szinte megfékezhetetlenül, ősi erők munkálkodnak, hogy az általunk ismert világot hatalmukba kerítsék. A korábbi MMORPG-kkel szemben itt sem kasztok, sem szintek nincsenek, a játékosok teljes szabadságot kapnak abban, hogy karakterüket képükre formálják. Érdekesség még, hogy mivel a mi világunkban játszódik, valós helyszíneket járhatunk be. A The Secret World a megvásárlást követő első hónapban ingyenesen játszható, ezután pedig 14.99 eurót kell fizetnünk havonta (bár ez függ attól, hogy milyen hosszú időszakra fizetünk elő).

 

Quantum Conundrum - PlayStation 3, Xbox 360 - július 10-11.

A Portal széria egyik megalkotója, a bájos Kim Swift 2009-ben döntött úgy, hogy a Valve kötelékéből kiválva valami más projektre szeretne koncentrálni. Nem sokkal később az Airtight Games alkalmazta projektvezetőként, hogy közösen alkossanak valami innovatívat egy nagyobb közönség számára. 2011-ben a PAX Prime rendezvényen jelentette be a Square Enix a Quantum Conundrumot, ami egy első szemszögből játszható logikai játék, melyben a játékosnak különböző dimenziókban kell megoldania feladványokat, kihasználva a fizika törvényeit. Ezen dimenziók mindegyikében máshogy viselkednek a tárgyak, hol könnyebbek, hol nehezebbek lesznek, de olyan dimenzió is van, ahol a gravitáció ellentétesen működik. A cél természetesen a kijárat elérése anélkül, hogy a mérgező folyadékok vagy a lézerek elintéznének minket. PC-re múlt hónapban jelent meg, PlayStation 3-ra július tizedikén, Xbox 360-ra pedig egy nappal később fog, kizárólag a digitális platformokon keresztül.

Tony Hawk’s Pro Skater HD - Xbox 360 - július 18.

Mindig is imádtam a Tony Hawk játékokat, az összes részt élvezettel toltam végig (az American Wasteland utániakat kivéve, kipróbálás után hamar passzoltam azokat), így igazi felüdülés lesz az első két részt Unreal Engine 3-mal újraélni. Újdonságok nem nagyon lesznek, de a betétdalok némileg megváltoznak, ami remélhetőleg nem megy a játékélmény rovására (ha meg igen, akkor elnémítom és választok valamit sajátkezűleg). A Tony Hawk’s Pro Skater HD először az Xbox Live-ról, pár héttel később pedig a Playstation Networkről is letölthető lesz 1200 MS pont vagy 15 dollár fejében. Hogy utóbbi megjelenésre mikor kerül sor, abban nem vagyunk biztosak, de nem merjük biztosan állítani, hogy még júliusban. Később DLC formájában a Tony Hawk’s Pro Skater 3 néhány pályája is letölthető lesz.

 

Wreckateer - Xbox 360 - július 25.

Egy egyszerű Kinectes játék érkezik hamarosan az Xbox Live Arcade kínálatába, melyben csupán annyi a lényeg, hogy mozgásunkat megfelelően koordinálva szétzúzzuk a hatvan goblinok által fertőzött vár mindegyikét a hat varázslatos lövedék segítségével. Miután becéloztuk és kilőttük a lövedéket, módunkban áll a levegőben irányítani, különleges funkciókat aktiválni. Rengeteg mód áll rendelkezésünkre az erődök lerombolásához, csak rajtunk múlik, hogy mennyit szeretnénk használni. 800 MS Pontba fog kerülni.

 

Prototype 2 - PC - július 27.

Kicsit fáj most a Prototype 2 PC-s megjelenéséről írni, pár napja ugyanis kiderült, hogy jelentősen megcsappant a Radical Entertainment dolgozóinak száma. Jó hír viszont, hogy ez nem állhat a játék PC-s verziójának július huszonhetedikei megjelenésének útjába, így a számítógéppel rendelkezők megmutathatják, hogy szükség van egy harmadik rész eljövetelére, szükség van a Radical csapatára. Az Activision szíve ennek hatására valószínűleg nem fog megenyhülni, de a fejlesztőknek okozhatunk még kellemes perceket és segíthetjük a cégnél maradt maréknyi ember megélhetését, miközben természetesen mi is jól szórakozunk.

Legends of Pegasus - PC - július 27.

Sok játékot, főleg stratégiákat köszönhetünk a Kalypso Mediának, akik most az űrbe kalauzolnak el minket a “4X űrstratégia” kategóriában versenyző játékukkal, a Legends of Pegasus-szal (a 4X-et az eXplore (felfedezés), eXpand (bővítés), eXploit (kihasználás) és eXterminate (kiírtás) szavak adják). Játékmenetet tekintve keverednek a körökre osztott és a valós idejű stratégiák műfajának sajátosságai. Az élő-lélegző univerzumban három egyedi faj bőrébe bújva, többszáz technológiát felhasználva kell végigvinnünk a 40 órás egyjátékos kampányt, de ha ezzel végeztünk, a legfeljebb nyolc fős többjátékos módokban is próbára tehetjük magunkat. Jól hangzik.

 

Orcs Must Die! 2 - PC - július 30. 

Szerettük anno a Robot Entertainment által életre keltett Orcs Must Die!-t, de hiányzott belőle a többjátékos mód. Ezt az űrt nem egy DLC-vel vagy egy javítócsomaggal, sokkal inkább egy második résszel kívánják pótolni, a hónap végén érkező Orcs Must Die! 2-ben így már nem csak egymagunkban, de egy társunkkal karöltve is küzdhetünk az orkok ellen. A War Mage társának kap egy Sorceresst is, akik új ellenfelekkel néznek szembe, miközben új varázslatok, és egy új fejlesztési rendszer segíti útjukat. Az első résszel rendelkezők extrákkal is gazdagodnak majd. Az OMD! 2 csak PC-re, csak letölthető formában lesz elérhető.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)