Hirdetés

Ezekkel játszunk novemberben

|

A kellemesen erős október után a november sem lesz kegyes: ütős megjelenések várhatók egész hónapban.

Hirdetés

Ha nem egy magyar híroldal lennénk, most a cikk háromnegyedét a next-gen címek tennék ki, de tekintettel arra, hogy az Xbox One csak jövőre, a PlayStation 4 pedig decemberben jön hazánkba, a hazai játékfelhozatal még nem ismert, mi pedig csak azokat a megjelenéseket listázunk, amik ránk vonatkoznak. Ettől függetlenül bőven van miből válogatni, nem is tudjuk hirtelen, hova nyúljunk, úgyhogy készüljetek fel, a novemberben érkező 2013/11-es GameStar is zsúfolásig lesz jobbnál jobb tesztekkel. Ami abba már nem fér be, megy a decemberibe. A GameStar mindig jó, ebben talán egyetérthetünk.

Angry Birds: Star Wars - november 1. - Xbox 360, PlayStation 3, Wii, Wii U

Tavaly szeptemberben jelent meg Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra és Nintendo 3DS-re az Angry Birds Trilogy, ami a sorozat első három részét, az Angry Birdst, az Angry Birds Seasonst és az Angry Birds Riót foglalta magában. Idén augusztusban a Wii és Wii U felhasználók is megkapták a csomagot, de azok, akik szeretnek dobozos formában játékot venni, még nem lehetnek teljesen elégedettek. Bizony, az Angry Birds: Star Wars hiányzott a pakkból (és egyébként az Angry Birds Space is, ami szerény véleményem szerint az egyik legjobb volt mind közül), de a Rovio pótolja a lemaradást, sőt, exkluzív tartalmakat is kínál. A már ismert 200 pálya mellé 20 vadonatúj csatlakozik, valamint most először többjátékos módok is jönnek: két fős co-op és négy fős kompetitív módokat is kipróbálhatunk.

WWE 2K14 - november 1. - Xbox 360, PlayStation 3

Novemberre is jutott sportjáték, de a WWE 2K14 kicsit más, mint a többi. A 2K Games szériája tovább fejlődik, az idei rész mindenben fejlődött az előzőhöz képest, néhány funkciót pedig teljesen újraírtak. Folyékonyabb lett a mozgás, a karakterek gyorsabbak, mint eddig, néhány dolog miatt kicsit nehezebb lesz játszani, de kétségtelenül élvezetesebb is. Az igazi nagy dobás a 30 Years of WrestlaMania Mode, amiben a WrestleMania sorozat több mint 45 meccsét játszhatjuk újra. A meccsek során mindig van egy elsődleges feladat, amit teljesíteni kell, illetve opcionális, a történelmi hűséget elősegítő feladatok is. A harcosok nem mindig irányíthatóak szabadon, de az, hogy Hulk Hogan, Randy Orton és John Cena legélvezetesebb mérkőzéseit élhetjük át, nekünk bőven elég. Ha a 30 Years of WrestleMania sok, ott a The Streak mód, amiben a The Undertaker 21-0-ás győzemi sorozatát kell megdönteni vagy megvédeni. 

Ben 10: Omniverse 2 - november 5. - Xbox 360, PlayStation 3, Wii, Wii U

Mi, szerkesztők jobban szeretünk a Cartoon Network régebbi korszakaira emlékezni, amikor még a Tom és Jerryvel és a Flintstone családdal tudtak minket hipnotizálni. Az élet nem ált meg azóta, a CN a cseperedő generációknak is gyárt érdekes sorozatokat: a csatorna egyik legnagyobb sikere a Ben 10, amire már öt filmet, négy érát (alap, Alien Force,  Ultimate Alien, Omniverse) és ha hiszitek, ha nem, hét videojátékot húztak fel. Most jön a nyolcadik, az Omniverse 2, amit a Namco Bandai és a D3Publisher fejleszt gőzerővel. Az első rész (ami Metacriticen körülbelül 43-50 százalékon áll) közvetlen folytatásában megint Bent kell irányítani, aki az Incursean idegenekkel száll harcba. Nem kínál sokat, nem is várunk tőle sokat, aki szereti a sorozatot, fontolja meg megvásárlását, aki nem szereti, azzal minden bizonyára nem ez fogja megszerettetni.

Call of Duty: Ghosts - november 5. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii U

Körülbelül egy hete lett tíz éves a Call of Duty sorozat, mi mással ünnepelhetnénk, mint az új rész megvásárlásával? A Call of Duty: Ghosts kitéríti kicsit a széria pályájának ívét, hiszen a Modern Warfare-ektől és a Black Opsoktól is némileg különbözik. Megint előre utazunk egy kicsit a jövőbe, a Federation az Orbital Defense Initiative feltörésével a világ vezető nagyhatalmává vált, és megrohamozta az Egyesült Államokat. A kormány lassan összeomlik a háború terhe alatt, ezért megalapítja a Ghosts külöleges alakulatot, ami Elias Walker vezetésével igyekszik helyreállítani a rendet és megsemmisíteni a Federationt. A csapat egyik legfontosabb tagja Riley, a németjuhász, akit valószínűleg nem kell bemutatnunk senkinek. Jelentős átalakításon esett át a többjátékos szegmens is, a pályák bizonyos részei megváltoztathatóak vagy lerombolhatóak, jön a Squads, a Clans és az Extinction meg rengeteg egyéb más, amikről itt olvashattok bővebben

Castlestorm - november 5. - PlayStation 3

Általánosságban véve is nagyon büszkék vagyunk a hazai fejlesztőstúdiókra, de amit a Zen Studios az utóbbi években végigvitt, az bizony mindenképp elismerésre méltó. A srácok-lányok megmutatták, hogy nem csak kiváló flipperjátékok készítéséhez értenek, és a Castlestormmal is sikerült robbantaniuk, ami novemberben PlayStation 3-ra és PlayStation Vitára is megjelenik, ráadásul cross buy támogatással, tehát aki megveszi az egyik platformra, játszhatja a másikon. Mindössze 9,99 dollár lesz, szóval mindenképp megéri.

Mario & Sonic at the Sochi 2014 Winter Games - november 8. - Wii U

Közeleg a téli olimpia, amihez természetesen egy Mario & Sonic játék is társul. Ez az utóbbi években vált ilyen természetessé, nem mintha az olimpiák történetében ez mindig így lett volna. Mario és Sonic (akinek nevét már másodszorra írtam reflexből Sochinak) most csak és kizárólag Wii U-ra térnek vissza, hogy 16 olimpiai esemény során irányíthassuk őket és barátaikat az öt játékmód egyikében. Wii U GamePadet és Wii Remote Plust egyaránt igényel, de partiban könnyű vele aratni. Már ha a társaság fogékony rá.

Batman: Arkham Origins - november 8. - PC, Wii U

Az október a késések hónapja volt, a hullám az Arkham sorozat új részét is elérte, de csak Európában, és csak a Nintendo konzoljaira és PC-re dobozosan megjelenő verziót. Valószínűleg a sokszorosításnál került be a gépezetbe egy eltévedt Batarang, de november 8-án remélhetőleg hozzánk is elérnek a játék ezen példányai. Batman: Arkham Origins teszt itt található, hogy enyhítsük a várakozás nehézségeit.

BioShock Infinite: Burial at Sea - Episode One - november 12. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Elmondtam már párszor, a szerkesztőség többi tagja is unja, de az első BioShock megjelenése óta vágyom arra, hogy visszamehessek a lázadás előtti Rapture-be. Épp emiatt vagyok olyan izgatott, mint egy elsőéves iskoláslány, hiszen a BioShock Infinite első sztori DLC-je, a Burial at Sea pont azt fogja nyújtani, amire mindig is vágytam. Vágom a centit a megjelenésig. A két részletben érkező Burial at Sea első epizódjában Booker és Elizabeth pont a bukás előestéjén fedezi fel Rapture-t, miközben új plazmidokat és új fegyvereket használva irthatjuk azokat, akik nem szimpatizálnak velünk. Már ez is érdekes, de várjuk csak meg az Episode Two-t, amiben már Elizabethet is lehet irányítani, az lesz ám az igazi tökély.

SimCity: Cities of Tomorrow - november 12. - PC, Mac

Milyen jó, hogy a régi értékekből maradt még valami. Teljesértékű kiegészítőt (oké, ha nagyon akarjátok, nevezhetjük DLC-nek, de többet kínál, mint a legtöbb letölthető csomag, úgyhogy nem lenne fair vele szemben) kap a SimCity, amivel megépített városainkat ötven évvel előre utaztathatjuk az időben. Arról, hogy ötven év múlva milyen lesz a világ, csak elképzeléseink vannak, így a Cities of Tomorrow-ban sincs megkötve a kezünk: ha akarod, virtuális néped a tudományok híve lesz, az épületek pedig letisztultak, de előfordulhat, hogy az iparosodás túl nagy mértéket ölt, és az OmegaCo felemészti a várost. A többszintes MegaTornyokkal az égbe is építhetünk, új energiaforrásokat kapunk az új közlekedési módok kifejlesztése végett. Jó kis csomag lesz, PC-re és Mac-re egyaránt jön, és 39,99 euróért ajánljuk, hogy kielégítő mennyiségű tartalmat nyújtson.

World of Warplanes - november 13. - PC

A Wargaming.net terjeszkedésének következő lépése a november 13-án megjelenő World of Warplanes, amiben értelemszerűen háborús repülőgépekkel lehet egymásnak esni, méghozzá ingyen. Jelenleg béta fázisban van, de már csak kevesebb mint két hetet kell várni, hogy a teljes élményt megkapjuk.

Ratchet & Clank: Nexus - november 13. - PlayStation 3

Az Insomniac amellett, hogy a Sunset Overdrive nevű Xbox One-exkluzívot fejleszti, időt szakít a Ratchet & Clank sorozat folytatására is. A Nexus (az Egyesült Államokban Into the Nexus) a franchise tizenkettedik epizódja, egyben a Future alsorozat negyedik, befejező része. A címszereplő duó Vendra és Neftin Progot szállítja a Vartax Detention Centerbe, de a gonosz ikrek megszöknek, Ratchet és Clank pedig a galaxis szélének egy elhagyatott szektorába kerülnek, majd megérkeznek a Yerek bolygóra, ahol a Thugs-4-less védelmezi  a szökevényeket. Új fegyverek és kütyük jönnek, visszatérnek a skill pontok, a cheatek és az arany csavarok, illetve Clank szerepében 2 dimenziós puzzle-öket is meg kell oldanunk.

Chivalry: Deadliest Warrior - november 14. - PC

Biztosan sokan összefutottatok már a Chivalry: Medieval Warfare-rel, melynek első komolyabb kiegészítője, a Deadliest Warrior szintén novemberben jelenik meg. A Deadliest Warrior TV sorozatból merít, minek következményeképp legendás hősök bőrébe bújva vizsgálhatjuk meg, ki az erősebb. Szamurájok, spártaiak, vikingek, lovagok, nindzsák és kalózok mérhetik össze tudásukat online. Mielőtt rohannátok megvásárolni, fontos tudni, hogy kell hozzá az alapjáték is. A kettőt együtt 31,99€-ért vehetitek meg a Steamen.

XCOM: Enemy Within - november 15. - PC, Mac, Xbox 360, PlayStation 3

A hónap közepén végre megkapja megérdemelt kiegészítő csomagját az XCOM: Enemy Unknown. Az Enemy Withinben új fejlesztések, két új földönkívüli típus és egy új ellenséges katonai csoporttal, az EXALT is érkezik. A változatásokról, újítások listája túl hosszú ahhoz, hogy mindet felsoroljuk, de higgyétek el, minőségi tartalmat kaptok a pénzetekért.. PC-sek és a Mac-esek digitálisan tudják majd beszerezni, a konzolosoknak viszont muszáj lesz megvenniük az alapjátékkal és az Elite Soldier, valamint Slingshot kiegészítőkkel együtt, a Commander Edition kiadásban.

LEGO Marvel Super Heroes - november 15. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii U

A TT Games LEGO játékai például azért is különlegesek, mert kortól és nemtől függetlenül mindenkit képesek szórakoztatni. A poénok máshogy hatnak a fiatalokra és a már nem olyan fiatalokra, de valamit mindenki talál benne, ami miatt izgatottan várja, mi lesz a következő. Most a Marvel szuperhőseié és szupergonoszaié (közülük körülbelül 150 került be) a főszerep, a formula nem változott, de a fejlődés ennek ellenére szemmel látható. Néhány kulcsszó, ami biztosan elcsábít titeket is: LEGO New York és LEGO Asgard, Stan Lee, mint játszható karakter, bejárható épületek, Deadpool narrációja. A külföldi sajtó is szinte egyöntetűen pozitívra értékelte, úgyhogy nincs miért aggódni.

Deadfall Adventures - november 15. - PC, Xbox 360

Kicsit Indiana Jones, kicsit Uncharted, mégis egyedi - a Painkiller: Hell & Damnationt is fejlesztő The Farm 51 hosszas tologatás után végre valóban kiadja felfedezős FPS-ét, a Deadfall Adventurest, melyben az ismert kalandor, Allan Quartermain dédunokáját, James Lee Quartermaint irányíthatjuk, aki egy amerikai ügynököt kísér át Egyiptomon. A duó az Atlantisz Szívét keresi, és mivel 1938-ban játszódik, természetesen a nácik és az oroszok is bekavarnak. Lesznek mindenféle természetfeletti lények, köztük például két lábon járó múmiák is. Meglátjuk, mi sül ki belőle.

Adventure Time Explore the Dungeon Because I DON'T KNOW! - november 15. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii U

Szintén jó eséllyel pályázhat az „Év leghosszabb nevű játéka” címre az Adventure Time rajzfilmsorozat új adaptációja, ami már címében is hű a szériához. A „Hey Ice King! Why'd You Steal Our Garbage?!" után ez a második Adventure Time (magyarul Kalandra fel!) játék, amiben most Finnt, Jake-et, Marceline-t, Jégkirályt, Cinnamon Bunt, Flame Princesst, Lumpy Space Princesst, Lemongrabet, Peppermint Butlert és sok más karaktert irányítva fedezhetjük fel azt a bizonyos barlangot, amit nem tudunk, miért járunk be. Illetve de, meg kell menteni a Cukorországot, hogy a játék végén egy hatalmas leleplezésre bukkanjunk, ami később majd a show-ban is előjön.

Baldur’s Gate II: Enhanced Edition - november 15. - PC, Mac

Baldur's Gate-ből nem elég, mondotta volt jónéhány bölcs az évszázadok során. Miután az első rész felújított, bővített kiadása már rég megjelent, épp itt az ideje, hogy a második rész kalandjait is újra átélhessük, hasonló minőségben. Nem is kell erről többet tudnotok, aki játszott az eredetivel azért, aki nem, az azért vegye meg.

X Rebirth - november 15. - PC

Az X univerzum is kitermelte a maga emlékezetes címeit, és remélhetőleg a Deep Silver kiadásában készülő X Rebirth, ami az X3: Albion Prelude közvetlen folytatása, szintén nem fog csalódást okozni. Kevésbé lesz komplex, mint a korábbi X játékok, de a játékmechanika alapjában véve hasonló összetettséggel csalogat (a világban ugyanúgy történnek események, ha nem is játszunk). Nézzétek meg az alábbi trailert, érezzétek magatokat meggyőzve.

The Lord of the Rings Online: Helm’s Deep - november 18. - PC, Mac

Mikor a LOTRO világában kalandozunk, néha-néha eszünkbe jut, hogy de jó is volna meglátogatni a Helm-szurdokot. Erre leghamarabb november 18-án lesz lehetőségünk, ugyanis a Warner Bros. egy új kiegészítőt hoz, ami a Helm's Deep nevet viseli, és a helm-szurdoki ütközet egy harcosaként vehetünk részt a csatában. A szintkorlát 95-re emelkedik, Nyugat-Rohanban pedig új területek lesznek bejárhatóak. Találkozhatunk Aragornnal, Éowynnel és Éomerrel is. Az elővásárlók sok extrát kapnak, érdemes már most beszerezni.

Need for Speed: Rivals - november 19. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Megint új kezekben a Need for Speed sorozat, az újonc Ghost Games első játéka a huszadik NFS a szériában. Rendőrként és versenyzőként, sőt versenyzőnek álcázott rendőrként is száguldozhatunk a képzeletbeli Redview megye útjain, miközben fejleszthető kütyüjeinkkel igyekszünk megszerezni az első helyet és lerázni a zsarukat. Én személy szerint nagyon várom, pedig az utóbbi időkben nagyon ritkán kacsintgattam a sorozat felé.

Bandfuse: Rock Legends - november 19. - Xbox 360, PlayStation 3

A műanyag hangszerek felől a valódiak irányába fújja a ritmusjátékokat a szél. A Rocksmith vitathatatlan sikere új irányt mutatott a műfajnak, és többé-kevésbé konkurensként érkezik a Bandfuse, a Realta Entertainment gyermeke, melyben ugyancsak igazi gitárokat és mikrofont kell használni, de közelebb áll egy játékhoz, mint egy oktatóprogramhoz. A számlistán például Coldplay, Maroon 5 és Slash dalok is szerepelnek, úgyhogy a zúzás háromból legalább egyszer esélyes.

Young Justice: Legacy - november 22. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Az Adventure Time mellett egy másik tévésorozat, a Young Jutice is kap egy adaptációt, ami az első két évad közötti űrt igyekszik kitölteni. A Legacy egy akció-RPG lesz, melyben a játékosoknak egy csapatnyi hőssel kell egy vagytöbbjátékos módokban harcolni az igazságért. Rajongóknak maximális, nem rajongóknak közepes erővel ajánljuk.

Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition - november 29. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

És végül az utolsó, a PC-sek által talán leginkább várt játék, a verekedős Injustice: Gods Among Us a hónap legvégén érkezik, és az alapjátékon túl tartalmaz mindent, ami valaha DLC formájában letölthető volt hozzá. Akinek kimaradt, nem kap jobb ajánlatot a pótlás módjára. Szóval pótoljatok serényen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)