Hirdetés

Ezért játszódik belső nézetben az Indiana Jones and the Great Circle

|

Maguk a fejlesztők magyarázták el, miért döntöttek a sokaknak furcsa FPS-nézet mellett.

Hirdetés

A héten zajlott Developer Direct képében a Microsoft és az Xbox-divízió egy egész látványos műsort rittyentett a játékosoknak, nem kis részben a svéd Machine Games műhelyében készülő Indiana Jones and the Great Circle miatt, amelynek most leplezték le az első, mozgalmas jelenetekben gazdag kedvcsinálóját.

Az ígéret szerint még az idén befutó játék egy évvel Az elveszett frigyláda fosztogatói eseményei után veszi fel a fonalat, a bemutató alapján pedig semmi sem fog hiányozni belőle azokból a dolgokból, melyek sikeressé tették a franchise-t, Harrison Fordtól az ostoron és kalapon át egészen a náciktól hemzsegő egzotikus helyszínekig. Sokan azonban fennakadtak rajta, hogy a puzzle elemekkel bőséggel megszórt akció-kaland elsősorban belső nézetes lesz, amire most a fejlesztők adtak magyarázatot.

A közönség egy része megszokta, hogy a műfaj képviselőiben hátulról szemléljük a karakterünket, hiszen nemcsak az etalonnak számító Tomb Raider- és az Uncharted-szériák tesznek így, de a nagy sikert arató Indiana Jones and the Emperor's Tomb is ezt az utat követte 21 évvel ezelőtt.

Hirdetés

A Wolfenstein rebootolását is sikerre vivő MachineGames azonban egy saját ösvényt igyekszik kitaposni.

"A belső nézetes játékmenet a MachineGames DNS-ének része, és látni akartuk, hogy miként tudnánk ezt felhasználni egy igazán magával ragadó élmény létrehozásához, amelyben a világ leghíresebb régészének helyébe lépünk. Ez is elválasztja játékunkat sok más akció-kalandjátéktól, olyan egyedi élményt nyújtva, amit sehol máshol nem találunk meg. Azonban továbbra is a lehető legtöbbet szeretnénk bemutatni Indyt, így zökkenőmentesen váltogatunk a belső nézetes játékmenet és a külső nézetes akciókjelenetek, események és filmek között."

- ecsetelte a hibrid megközelítést a Lucasfilm honlapjának adott interjúban Jerk Gustaffson, az Indiana Jones and the Great Circle rendezője. Ahogy pedig az amerikai IGN felhívta rá a figyelmet, a Bethesda weboldalán a játékdizájnért felelős igazgató, Jens Andersson is hozzátette a magáét a döntés tisztázásához.

"A játékunk arról szól, hogy egy ikonikus hős helyébe bújjunk. Mivel ezt többnyire első személyben tesszük, esélyt kapsz rá, hogy valóban Indyvé válj. A belső nézetben a világ részévé válsz, lehetővé téve a dolgok bensőségesebb felfedezését és megtapasztalását. Mit fogsz csinálni, ha a sütnivalóddal és az ostoroddal belecsöppensz ebbe a kalandba? Indiana Jones világa egy olyan világ, ahol minden sarkon rejtélyek vannak, ahol versenyt futsz az idővel és túljársz az ellenség eszén, miközben leletek után kutatsz."

A svédek tehát egyértelműen az immerzióra helyezték a hangsúlyt, aki pedig szeretné látni Indyt, annak lesz erre esélye a bizonyára bőséggel felbukkanó átvezető jelenetek, illetve bizonyos akciószekvenciák (pl. kötélen csúszás, ostoron lengés) közben. Ami minket illet, mi semmiképpen sem írnánk le előre a MachineGames koncepcióját, így izgatottan várjuk, hogy miként működik a vegyes megközelítés egy ilyen játéknál a gyakorlatban. Az Indiana Jones and the Great Circle PC-re és Xboxra jelenik meg valamikor az év későbbi szakaszában, első napos Game Pass-rajttal.

Szerinted jobb lett volna, ha a fejlesztők a TPS-nézet mellett döntenek, vagy szabad választást biztosítanak?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)