Hirdetés

Ezért kellett egy új főszereplő az Alan Wake 2-be

|

A Remedy elárulta, miért nem volt elég magát Alan Wake-et visszahozni a folytatásra.

Hirdetés

Egészen biztos, hogy a Half-Life 3 minden idők legtöbbet követelt folytatása, de azért az Alan Wake 2 is jó pozícióban áll a vágyott videojátékos folytatások ranglistáján. Tizenhárom év és számos sikeres, némileg más jellegű játék kellett ahhoz, hogy a Remedy rászánja magát, és a látszólag egyre rosszabb mentális állapotban lévő író kalandjait továbbszője.

Ugyanakkor a csapat tudja, hogy nem csak azokat érdemes megcélozni vele, akik az eredetivel is játszottak, hanem új játékosokat, meg azokat is, akik a Quantum Break vagy a Control miatt figyeltek fel munkásságukra.

Hirdetés

Az Alan Wake 2 ezért úgy lesz felépítve, hogy akár az eredeti játék vagy a Remedy bármely korábbi alkotásának ismerete nélkül is élvezhető legyen. Az író, Sam Lake elmondta az Edge-nek, mit tesznek ennek érdekében:

"13 év telt el, és határozottan úgy érzem, nem volna helyes azt mondani, hogy mindenki végezze el a házi feladatot, játsszon az összes játékkal. Muszáj, hogy a játékosok úgy is tudják követni az [Alan Wake 2] sztoriját, hogy egyetlen Remedy-játékkal sem játszottak. Kellett hát egy irányítható karakter, aki számára ugyancsak új ez az egész őrület."

Ő pedig nem más, mint a másik főszereplő, Saga Anderson FBI ügynök. Mint azt már korábban megtudjuk, szabadon eldönthetjük majd, hogy mikor haladunk az ő és mikor Alan szálával, de a befejezést csak akkor láthatjuk, ha mindkettővel végeztünk.

Az Alan Wake október 17-én jelenik meg PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series konzolokra.

Címkék: #alan wake 2
Platformok: PC PlayStation 5 Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)