Hirdetés

Ezért nem színesek a PS5 Dualsense gombjai

|

A Sony új konzoljának megalkotásakor három színt alkalmaztak, és ez a DualSense kontrollerre is igaz.

Hirdetés

A közelmúltban nekünk is lehetőségünk volt kicsomagolni és kipróbálni a PlayStation 5 konzolt, és annak vadonatúj kontrollerét, a több szempontból is innovatív DualSense-t. Az eszköz olyan újdonságokat vonultat fel a nagyobb játékélmény érdekében, mint a haptikus visszacsatolás és az adaptív ravaszok, amikről az ezeket kihasználó Astro's Playroom tesztünkben részletesebben is olvashattok. Azonban történt még egy kisebb, de látványosabb változtatás is a DualShockhoz képest: eltűntek a megszokott színek a gombokról. 

Míg a PS4 kontrollerén a háromszöghöz a zöld, a négyzethez a rózsaszín, a kereszthez a kék, a körhöz pedig a piros tartozott, addig a DualSense esetében mindegyik színt felváltotta a szürke fehér háttérrel. Ennek pedig jó oka van.

Hirdetés

Yujin Morisawa, a PlayStation művészeti vezetője elmondta a The Washington Postnak, hogy szerette volna egyszerűsíteni és univerzálissá tenni a kontrollert. Morisawa szerint már maguk a minták is megmutatják, hogy mire szolgálnak, nincs szükség a színekre.

Az is Morisawa ötlete volt, hogy a kontroller borításán a PlayStation brandre jellemző mintákat rejtsenek el, hogy a játékosok felfedezhessenek valamiféle Easter Egget, miután megvásárolták a PS5-öt. Ha sikerül majd a kezetek közé kapnotok a DualSense-t, akkor mindenképpen meséljétek el, hogy milyen érzés, és zavar-e titeket a színek hiánya. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)