Hirdetés

Ezt az egy dolgot utálta Kevin Feige az MCU előtt

|

Teljesen érthető, hogy miért vélekedett így a Marvel Studios vezetője.

Hirdetés

A már több mint 30 filmből álló, Kevin Feige által megálmodott MCU egészen a 2008-as Vasember óta létezik jelen formájában, és bár mostanában elég rosszul muzsikál, elvitathatatlan, hogy Marvel Studios fejének minden idők egyik legsikeresebb médiafranchise-át sikerült összehoznia. Persze azért bőven akadtak a folyamat során problémák, amiket ő sem próbált tagadni.

Az MCU előtt ugyanis teljesen másképp mentek a dolgok. Számos karakternek, mint például Pókembernek, vagy éppen az X-Men csapatának is a filmes jogait más nagy stúdióknak licencelték, amit Feige már ekkor sem szívlelt különösebben. A MCU: The Reign of Marvel Studios című, szaftos részleteket is feltáró könyvből ugyanis többek között kiderült az is, hogy az egyébként majdnem menesztett Feige mindig is utálta, hogy nincsen beleszólása a Marvelnek a Fox, a New Line és a Sony által vezetett projektekbe.

Hirdetés

Craig Kyle, a Marvel egyik írója elmondta azt is, hogy miért is érezte ennyire fontosnak Feige a filmek feletti kreatív kontrollt:

"Attól a pillanattól kezdve, hogy a Marvelhez kerültem, Kevin azt mondogatta Avi Aradnak, hogy vissza kell szereznünk azokat a jogokat. Avi olyan helyzetben volt, hogy lényegében az egész Marvelt ő képviselte. Ő volt a Marvel Studios arca, Kevin pedig azért volt ott, hogy nagyszerű filmeket készítsen. Erre egészen addig nem volt garancia, amíg nem tudtuk ténylegesen irányítani a folyamatokat."

Feige persze nem hagyta annyiban a dolgokat. Megpróbált minden tőle telhetőt megtenni azért, hogy a karakterek jogait bebiztosítsa, mindemellett pedig azokra a hősökre építkezett, amik viszont a stúdió kezében voltak. A recept láthatóan működött: Feige törekvései már több mint 29 milliárd dolláros bevételt termeltek világszinten.

Jó kérdés, hogy mit hoz a jövő, főleg úgy, hogy a közelmúltban megvált a stúdió a bűnösnek talált Jonathan Majorstól is, akit lényegében az MCU következő, Thanos-kaliberű gonosztevőjének szántak. Az egyre látványosabb kudarcok tükrében (idén csak A galaxis őrzői: 3. rész jelentett kivételt), még az is elképzelhető, hogy előbb-utóbb meginog az a feltétlen bizalom, amit eddig Feige élvezett a Marvel és a Disney részéről.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)