Hirdetés

A Facebook hamarosan bárhol felismeri az arcunkat

|

A legnagyobb közösségi oldal egyre agresszívebben kíváncsiskodik, a közeljövőben például képes lesz bármelyik feltöltött képen beazonosítani minket, és közben fejleszteni saját képességeit.

Hirdetés

Sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy a Facebook már azt is tudja, mit néztek a neten, persze ők nyilvánvalóan nem kaptak pánikrohamot, mikor legutóbb átmenetileg leállt Zuckerberg közösségi szörnyetege. 

A Facebook viszont ennél is tovább megy, ugyanis szintet lép a beazonosítás terén. Hamarosan bevezetésre kerül egy innovatív arcelemző és arcfelismerő rendszer, a DeepFace technológia, amely 3D modellt készít az ábrázatokról, így később szinte minden szögből betudja azonosítani, ráadásul legalább olyan hatékonysággal, mint egy ember. A készítők azt állítják, hogy a szoftver 97,35 százalékos pontossággal működik, ami egy hajszálnyival elmarad az emberi teljesítőképességtől (ami körülbelül 98%), viszont míg a mi memóriánk véges, addig a DeepFace a közösségi oldal minden egyes regisztrált felhasználóját képes felismerni a naponta átlagosan 400 millió feltöltött fotó bármelyikén. És ez még nem minden!

Az úgynevezett "Deep Learning" algoritmussal lényegében önfejlesztővé válik a technológia, vagyis ha egy feltöltött képen a DeepFace sikeresen beazonosít valakit, akkor tanul az esetből és pontosítja a felismert személy arcprofilját, ezáltal a későbbiek során már sokkal könnyebben ráismer majd egy másik fotón. Az arcfelismerő rendszer Európában egyelőre nem lesz elérhető és Amerikában is csak a közeljövőben aktiválják majd, de ettől még nem feltétlenül lettünk nyugodtabbak.

Mostanában egyre hangosabb az aggodalom a mesterséges intelligencia fejlődése miatt, és az ilyen hírek nem feltétlenül adnak okot arra, hogy legyintsünk az egészre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)