Hirdetés

A Facebook Unity alapú játékplatformot készít PC-re

|

Úgy néz ki, hogy a Facebook szeretne kilépni a FarmVille árnyékából, és a gamerek felé nyitni. A nem túl könnyű feladathoz összeálltak a Unity fejlesztőivel.

Hirdetés

A Facebook a rengeteg mikrotranzakciós bugyuta játék után valami komolyabb felé venné az irányt, legalábbis erre enged következtetni a fejlesztői blogon feltűnt legfrissebb posztjuk. A hírek szerint a közösségi médiaóriás összeállt a Unity csapatával, hogy egy igazi játékplatformot építsenek PC-re.

Mivel a rendszer a Unity motorjára fog épülni, így valószínűleg problémamentesen be lehet majd építeni a Facebook főoldalára is, ami elképesztő reklámfelületet biztosít majd az indie fejlesztőknek. Ez a "Facebook-féle Steam" leginkább nekik kedvezhet majd.

A rendszer zárt alfa verziójához ma kapnak hozzáférést a kiválasztott játékfejlesztők, hogy belenézhessenek a rendszerbe és ahhoz igazíthassák éppen készülő játékaikat. Ezzel biztosítják azt, hogy amikor publikusan is elindul a Facebook játékplatform, ne egy üres ablakot kelljen néznünk.

Biztos hallunk még erről, és lesz bőven miről beszélnünk, mert ha ezt is olyan komolyan veszik, mint a YouTube elleni harcot, akkor könnyen elképzelhető, hogy fogunk még nagyokat pislogni. Meglátjuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)