Hirdetés

A fájlcserélők veszélyeztetik a nemzetbiztonságot?

|

Az Amerikai Szabadalmi Hivatal szerint a fájlcserélő oldalak veszélyeztetik a nemzetbiztonságot és ráadásul a gyerekeket is a bűnözés irányába lökik. – olvasható egy cikkben az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA) honlapján.

Hirdetés

Az Amerikai Szabadalmi Hivatal (USPTO) csípős támadást intézett a fájlcserélő oldalak ellen, azzal, hogy a napokban nyilvánosságra hozott egy, a Nemzetközi Kapcsolatokért Felelős Osztályuk által készített jelentést.

A jelentés olyan népszerű fájlcserélő oldalakat vizsgál, mint a BearShare, eDonkey, KaZaA, LimeWire vagy a Morpheus. A szerzők alapállítása, hogy ezeket a programokat úgy tervezték, hogy a felhasználók szándékukon kívül cserélnek fájlokat, ezáltal gyanúba sodorva önmagukat. Arra a következtetésre jutnak, hogy ezen öt fájlcserélő program forgalmazói a programokban sorozatosan olyan jellemzőket alkalmaznak, melyek a felhasználókat becsapják, így azok tudtukon és szándékukon kívül jogsértő fájlokat töltenek fel ezekre az oldalakra.

A nemzetbiztonság fenyegetése ott jön be a képbe, mikor olyan emberek installálják maguknak a fájlcserélő programokat, akik kényes, titkos információkat is tárolnak a gépeiken.

A cikk teljes terjedelmében a www.asva.hu weboldalon olvasható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)