Hirdetés

FarmVille - 11 millió aktív játékos naponta

|

Kétségtelenül nem egyszerű elhinni, hogy a casual játékok jönnek, látnak és versenyeznek a "komoly" játékokkal - de ez akkor is így van.

Hirdetés

Főleg akkor, amikor olyan játékról van szó, amelyikkel minden korosztály és minden izlésvilág játszik - ilyen a FaceBook közösségi rendszerének egyik legnépszerűbb felhasználása, a FarmVille.

Saját Facebook kapcsolataim nagyobb része is műveli a kis farmját ezzel csatlakozva ahhoz a 11 millió (igen, több, mint Magyarország teljes lakossága) játékoshoz, aki naponta aktívan farmerkedik.

Ezzel a játék elnyerte a "a legnagyobb és leggyorsabban növekvő közösségi játék" címet.

A 11 millió aktív felhasználót igen hamar, június 19 óta sikerült elérni - a játékban a játékosok farmokat hoznak létre és menedzselnek, és a közösségi hálózat segítségével működnek együtt egymással. Vásárolhatnak virtuális tárgyakat: növényeket, állatokat és épületeket. A készítő Zynga szerint hetente kb. 1 millió új aktív felhasználó lép be a FarmVille közösségébe.

Érdekes vírusmarketinges módszerrel terjeszkedik a játék - ha véletlenül betéved hozzád egy virtuális tehén, akkor nem tarthatod meg, hanem elküldheted egy barátodnak, hogy ő is kezdjen FarmVillezni.

A Zynga elnöke, Mark Pincus szerint a FarmVille igazi kultúrális jelenség. Kijelentette, hogy a FarmVille jelenleg a legnagyobb Online játék az Egyesült Államokban és hamarosan a világon is a legnagyobb lesz.

A Zynga készítette a szintén nagyon népszerű FaceBook játékot, a Mafia Wars-t is, amely júliusban 4 millió aktív felhasználóval dicsekedhetett. A Zynga jelentése szerint augusztusban az összes Zynga játék napi 20 millió és havi 68 millió aktív felhasználót fog vonzani, ami valljuk be elképesztő szám...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)