Hirdetés

Félmilliárdot keresett a helyi illegális szoftverkereskedő

|

Hogyan lehet meggazdagodni és luxuskörülmények között tengetni életünket illegális játék-, film- és zenemásolatokból?

Hirdetés

Részletes útmutatóval nem kívánjuk fellendíteni kicsiny hazánk fehérítés alatt leledző gazdaságát, még a végén hivatalos szervek nyomozást indítanak a GameStar Online ellen a Magyar Büntető Törvénykönyv XVII fejezetében található „gazdálkodási kötelességeket és a gazdálkodás rendjét sértő bűncselekmények" cím alatt található „számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekményre" hivatkozva. Az Egyesült Királyságban hatalmas zsákmányt cserkésztek be a Wolverhampton Trading Standards, West Midlands Police és az ELSPA illetékesei, nyomozói. Steven Raymond Adams illegális játék-, film- és zenemásolatokból meggazdagodott és luxuskörülmények között tengette életét. A 38 éves dudley-i lakos jövedelmező üzletágat épített fel két másik partnerével együtt, melynek keretében 2004 januárja és 2008 februárja között több mint 1.8 millió fontra (569.538.000 forint!) tettek szert illegális másolatok értékesítéséből.

software_pirate.jpg

Igen, több mint félmilliárd forint. Mire költötte? Spanyolországban apartmant vásárolt magának, belesüppedt Range Rover-e bőrülésébe és angol sztárokkal illegette magát a Sun lapjain. Az Északnyugat-, Közép-Angliában működtetett „biznisz" annyiban különbözött a többi hasonló illegális tevékenységtől, hogy az üzletekben megvásárolható eredeti játékokhoz, filmekhez és zenékhez megszólalásig hasonló hamisítványokkal kereskedtek. Steven Raymond Adams-re a wolverhamptoni lóversenypálya mellett csaptak le a hatóságok, miután megjelent a hamisítványok árulására létrehozott Midland Console Modifications névre hallgató bódéja közelében. November huszonegyedikén a wolverhamptoni bíróság háromévnyi börtönbüntetésre ítélte Adams-t, aki bevallotta bűnösségét és kalózkodását. Ez volt minden idők legnagyobb fogása a wolverhamptoni fogyasztóvédelmisek elmondása szerint. FAIL.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)