Hirdetés

Feltámadhat kedvenc ritmusjátékunk, a Guitar Hero

|

Erről maga az Activision fejese beszélt egy belsős meeting során.

Hirdetés

Jó pár év eltel már az utolsó Guitar Hero óta, ami ráadásul igen keserédes élményként maradt meg a ritmusjátékot kedvelők körében. A Live névre keresztelt 2015-ös etap alapjaiban gondolta újra a szériát, lecserélve a klasszikus öt színgombos gitárt, búcsút intve az alacsony poligonszámú rockereknek. Annyira nem meglepő, hogy a legtöbbek tetszését nem nyerte el az éles váltás, éppen ezért a Guitar Hero Live végül közel sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Ezt még az is alátámasztja, hogy nem sokkal a megjelenés után még a játék online részlege, a GHTV alatt is lelőtték a szervereket, így nem maradt más, csak az az igen foghíjas alapjáték és annak 42 számos katalógusa, amiről mondani sem kell, hogy meglehetősen hamar kifulladt.

Hirdetés

A legtöbbeknek feledésbe merült így az egykoron legendás státuszú széria, de a törhetetlen rajongók továbbra is a Guitar Hero újraélesztéséért könyörögtek, nem sok sikerrel. Most némi reménysugár csillant fel, hiszen maga az Activision fejese, Bobby Kotick adott életjeleket a játékról, amire jó esély van, hogy a jövőben a stúdió terítékére kerül majd.

Az információ egy nemrégiben lezajlott belsős meeting által látott napvilágot, ahol Kotick a széria feltámasztásáról beszélt. Épp a mesterséges intelligenciával kapcsolatos lehetőségeket fejtegette, amikor váratlanul a Guitar Hero neve és előkerült:

"Olyan területeken végeznek fejlesztéseket (a Microsoftnál), amelyek rendkívüliek. És így, hogy egyre inkább képesek vagyunk arra, hogy kihasználjuk az AI-ból és a gépi tanulásból fakadó képességeket, ezek mentén az adatelemzést, a grafikáról való újfajta gondolkodásmódot - egyszerűen végtelen lehetőséget látok abban, amit csinálunk. Vállalkozásként egyedülálló helyzetben vagyunk, ugyanis mi rendelkezünk a legjobb videojátékos franchise-okkal."

Majd így folytatta:

"A Guitar Hero feltámasztása és számos egyéb dolog sem lenne lehetséges ezen erőforrások megléte nélkül."

Egylőre az nem világos, hogy Kotick ezzel mire utalt pontosan, illetve azt sem tudni, hogy miként kerülhet implementálásra a mesterséges intelligencia. Egy másik interjúban ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy "a játék képes lesz valós időben létrehozni a saját tartalmát", viszont egyelőre még ez is nagyon sok mindenre utalhat, kezdve a grafikától, egészen a játszható számokig. Egy valami azonban biztos: Kotick már korábban is felemlegette a szériát, így minden bizonnyal nagy potenciált lát a franchise-ban és annak újraélesztésében.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ezek alapján mi egész jó esélyt látunk arra, hogy a közeljövőben újra a TV előtt ugrálhassunk majd, műanyag gitárral a nyakunkban, kedvenc dalainkat énekelve. Remélhetőleg a kiadó is tanult a 2015-ös esetből, így most a kellő tudással és tapasztalattal felvértezve gondolja majd újra a szériát, aminek kapcsán azt se bánnák, ha valamelyest visszatérne a gyökereihez.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)