Hirdetés

Feltörhették a Sony összes rendszerét, veszélyben lehet a PlayStation is

|

Egy zsaroló programot készítő csoport hackelhette meg a vállalat eszközeit.

Hirdetés

Bár az utóbbi hetekben olyan pozitív hírek érkeztek a PlayStation brand felől, mint hogy kiderült, mikor érkezik a PlayStation Portal, már a fejlesztőknél lehet a PlayStation 5 Pro, egy felvásárlásnak köszönhetően még jobb PS-headsetek érkezhetnek a jövőben és új színekbe öltöztethetjük a PS5-öt, nemrég egy komoly problémára hívta fel a figyelmet a Cyber Security Connect

A beszámoló szerint egy zsarolóvírussal dolgozó, magát "Ransomed.vc"-nek nevező hackercsapat azt állította, hogy feltörte a Sony összes rendszerét, és mivel a vállalat nem volt hajlandó eleget tenni a követeléseiknek, sőt tárgyalni sem, ezért még a héten értékesíteni fogják az adataikat. 

Hirdetés

A Cyber Security Connect jelentése szerint a Ransomed.vc kiszivárogtatta a fájlok teljes számát is, amely anélkül jelzi a lopás mértékét, hogy bármit is felfedne a tartalomról, ez alapján pedig kevesebb, mint 6 ezer fájlról lehet szó, ami kevésnek tűnik ahhoz képest, hogy a csoport állítása szerint a Sony minden egyes rendszerébe betörtek. A Sony az amerikai IGN-nek adott nyilatkozatában közölte, hogy már vizsgálják az ügyet, és jelenleg nincs további hozzáfűznivalójuk. 

Eközben a Ransomed.vc azzal fenyegetőzik, hogy szeptember 28-ig az összes hackelésből származó adatot felteszi az internetre, ha addig nem találnak rá vevőt, bár nyilvánosan még nem közölték, hogy mennyiért adnának túl a fájlokon. A hír írásának pillanatáig a Sony szolgáltatásai, mint például a PlayStation Network zavartalanul működnek, és bízunk benne, hogy nem az lesz az egész vége, mint a 2011-es Sony hacknek: akkor nagyjából 77 millió felhasználó személyes adataihoz fértek hozzá és hetekig nem lehetett hozzáférni a vállalat online szolgáltatásaihoz. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)