Hirdetés

Feltörték a PC Guru weboldalát

|

Hackertámadás érte nemrég pcguru.hu-t, erről a magazin weboldalán olvashatnak részletes tájékoztatót a felhasználók.

Hirdetés

2021. április 2-án hackertámadás érte a PC Guru magazin weboldalát, vagyis a pcguru.hu-t. Erről a honlapot üzemeltető Esport1 Korlátolt Felelősségű Társaság írt részletesen az oldalra kikerült közleményben. Ebből derült ki továbbá az is, hogy a támadás tényét április 13-án észlelték.

Az illetékesek megszüntették a támadást lehetővé tevő programkódot, majd javítás után helyreállították azt, továbbá megváltoztatták az a adatbázis jelszavakat. Az esetről az adatvédelmi hatóságot is értesítették.

Hirdetés

A támadás során a hackerek felhasználó adatokhoz (név, e-mailcím, felhasználói név, avatar, lakcím, telefonszám, jelszó, Facebook ID) is hozzájutottak, de fontos megjegyezni, hogy a tárolt jelszavakat csak titkosított formában érték el, így elvileg ezeket nem tudják felhasználni. A kikerült adatok miatt a közleményben az olvasható, hogy érdemes a felhasználók eszközeinek és levelező rendszerének magasabb fokozatú biztonsági beállítását használni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)