Hirdetés

Felveszi a harcot az új Steam Deckre vadászó nyerészkedőkkel a Valve

|

A gyártó nem szeretné, ha megismétlődne az eredeti gép körüli káosz.

Hirdetés

A 2022 februárjában megjelent Steam Deckhez sokáig csak nagyon hosszú várakozással lehetett hozzájutni, amiben a készleteket elhappoló nyerészkedőknek is nagy szerepük lehetett, hiszen az értékesítés rajtja után a hazai apróhirdetésekben is gyorsan felbukkantak az azonnali szállítással kecsegtető, óriási felárral számított bontatlan példányok.

November 16-án hivatalosan is megjelent a gép némileg módosított, OLED-kijelzős kiadása, amihez az Egyesült Államokban és Kanadában egy limitált darabszámú, átlátszó házzal szerelt verzió is érkezett. Előre borítékolható volt, hogy ez lesz az ügyeskedők következő Szent Grálja, ám ezúttal a Valve is igyekszik a botcsinálta keresztes lovagok útjába állni.

Hirdetés

A gyártó ugyanis az egy ideje már X néven futó Twitter felületén jelentette be, hogy felveszi a harcot a nyerészkedőkkel. A cég egy sor megkötéssel próbálja visszaszorítani a gyakran botokkal vadászó viszonteladókat, hogy minél több valódi ügyfél (értsd: aki tényleg játszik is vele) jusson hozzá a termékhez.  

Ennek értelmében csak az vásárolhatja meg a Limited Edition Steam Deck OLED-et, aki az Egyesült Államokban vagy Kanadában él, már 2023 novembere előtt is vett valamit a Steam áruházban, a fiókja pedig megfelel az ún. "good standing" kritériumoknak, vagyis igazolva van és nem esik különböző tiltások alá. További szigorítás, hogy még egy ilyen fiók birtokában is csak egyetlen példány rendelhető az új handheldből.

A felsorolt előírások persze nem garantálják, hogy nem lesznek olyanok, akik úgymond alkalom szülte nyerészkedőként kihasználják a dolgot, és az extra zsebpénz reményében azonnal elpasszolják a Steam Deck OLED-et, de ez sajnos minden keresettebb terméknél benne van a rendszerben. Jó példa erre a Tesla és a hamarosan megjelenő Cybertruck esete, ahol Elon Muskék egy meglehetősen drasztikus módszerrel igyekeznek elejét venni a seftelésnek.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)