Hirdetés

A férfiak jobban ismerik, a nők jobban akarják

|

A biometrikus azonosítás elfogadottságáról készített felmérés alapján megállapítható, hogy a lakosság jórészt tisztában van a technológia adatvédelmi kockázataival, a többséget azonban ez egyáltalán nem zavarja.

Hirdetés

A Polygon Informatikai Kft. felmérésének első négy kérdése a biometrikus azonosítási eljárások ismertségét vizsgálta, illetve azt, hogy ezek az ismeretek mennyire mélyek és honnan származnak. A válaszok alapján kiderült, hogy bár a "biometrikus azonosítás" kifejezést kevesebben ismerik, lényegében - miután a második kérdésből kiderül, mi is ez egyáltalán - csak a válaszadók 15 százaléka nyilatkozott úgy, hogy soha nem hallott róla. Ez meglepően jó arány a várakozásokhoz képest. Azon viszont nincs mit csodálkozni, hogy a megkérdezettek jelentős része (42 százalék), akik már hallottak a módszerekről, forrásként a filmeket jelölte meg. Jelentős részük olvasott vagy a híradásokból is hallott a dologról. Az sem meglepő, hogy a legtöbben (89 százalék) az ujjlenyomat-azonosításról hallottak, de az írisz- vagy retinaazonosítás sem volt ismeretlen a résztvevők jelentős hányada (68 százalék) előtt.
Tovább >>

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)