Hirdetés

FIFA 12: UEFA Euro 2012 - sok országban nagy a felháborodás

|

Tudjuk, manapság minden a pénzről szól, de ez akkor is elég - khmmm - elgondolkodtató.

Hirdetés

Nagy örömmel üdvözöltük (és nem csak mi, hanem sokan a világban), hogy a FIFA sorozat Európa bajnokság leszármazottja, a FIFA 12: UEFA Euro 2012 végre nem teljes árú bőrlehú...szóval játék lesz, hanem egy DLC a FIFA 12-höz.

Meg is jelent, sokan meg is vették, örültek is, de...

Hamar kiderült, hogy van egy kis "probléma a palacsintában", ugyanis az 53 európai csapat közül csupán 29 licencelt (pontos nevek, arcok és mezek), a többi amolyan "általános" csapat az eredetiekre emlékeztető nevekkel és mezekkel. Érthető módon azok a gamerek, akik ezeket az országokat kedvelik, vagy oda valósiak igencsak felháborodtak a tényen, hogy nem játszhatnak kedvenc játékosaikkal - erről tanúskodik az EA fóruma is. 

Íme a hivatalos sajtóreakció a kiadó részéről:

"Az Euro 2012 válogatott csapatainak listája hivatalosan licencelt, a FIFPro megállapodás által engedélyezett és általános jellegű csapatokból áll. Szeretnénk, ha minden csapat licencelve lenne, azonban az 53-ból 29 lett hivatalosan engedélyezve. A maradék csapatok általánosak jellegűek.

A válogatott csapatok játékba építését az Electronic Artsnak minden egyes szövetséggel külön kell megtárgyalnia, a csapatokat egyesével kell licencelni. ennek megtörténte üzleti döntés, amely a piac méretén és a limitált forrásokon múlik, így figyelembe véve ezeket a paramétereket nem tudtunk megállapodni minden egyes nemzeti szövetséggel a csapataik licenceléséről. "

Ez azt jelenti, hogy többek között az Európa bajnokság egyik házigazdája Ukrajna (!), vagy például Wales, Szlovákia, Észtország, Fehéroroszország vagy Macedonia sem kapott 'saját' csapatot. 

A másik dolog, ami sokakat felháborított, hogy a selejtezőket nem lehet lejátszani a FIFA 12: UEFA Euro 2012-ben.

A májusi GameStar hasábjain várhatóan mi is teszteljük majd a játékot és elmondjuk a véleményünket róla. 


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)