Hirdetés

FIFA 16 - jogi vita miatt marad ki 13 játékos

|

Az amerikai egyetemi sportokért felelős NCAA nem teljesen értett egyet néhány játékos szereplésével a FIFA 16-ban, ezért az EA egyelőre arra kényszerül, hogy kihagyja őket a hamarosan megjelenő játékból.

Hirdetés

Az Electronic Arts és az Amerikában az egyetemi sportligákat bonyolító NCAA (National Collegiate Athletic Association) egyébként sem voltak túl jó viszonyban, mióta az EA-nek az utóbbi szervezet miatt fel kellett függesztenie az egyetemi amerikai focit feldolgozó játéksorozatát. Most viszont megint összeszólalkoztak, ezúttal a FIFA 16 kapcsán, az NCAA szerint ugyanis 13 játékos szereplése összeférhetetlen lenne a szabályaikkal, így a fejlesztőknek egyelőre ki kellett vennie a kérdéses játékosokat.

Az NCAA-nek az a furcsa elképzelése van (amit be is tartatnak), hogy a ligáikban, ahonnan a legjobbaknak Amerikában általában egyenes út vezet a profikhoz, csak olyan játékosok léphetnek pályára, akik semmilyen ellenszolgáltatást nem kapnak azért, mert sportolnak. Emiatt szerintük veszélybe sodorná 13 játékos jogosultságát, hogy a ligáikban játsszanak a FIFA 16-ban való szereplésük. Az EA erről a saját honlapján számolt be egy posztban, ám nem értik az NCAA álláspontját, ugyanis a kérdéses 13 női válogatott játékos esetében megkapták az engedélyeket az érintett országok futball-szövetségeitől, és a kérdéses sportolók ezért nem is kaptak semmilyen ellenszolgáltatást (aminek az igazságossága egy más kérdés).

Az EA szerint így elveszik a lehetőséget a 13 érintett focistától, hogy az országát képviselje a játékban, de mivel nem szerették volna veszélybe sodorni a játékosok egyetemi pályafutását, inkább kivették őket a játékból. Az egyik legmókásabb részlet az NCAA eljárásában, hogy olyan sportolók FIFA 16-os szereplésével kapcsolatban is kifejezték aggályaikat, akik még nem biztos, hogy az általuk szabályozott iskolákba fognak járni. Amint az a végül kimaradt játékosok alábbi listájából kiderült, a legtöbben a kanadai és a mexikói válogatott játékosai közül kerülnek törlésre, de végül egy spanyol focista sem láthatja magát viszont a képernyőn. Íme, ők maradnak ki:

Kadeisha Buchanan, Kanada
Jessie Fleming, Kanada
Ashley Lawrence, Kanada  
Janine Beckie, Kanada   
Rebecca Quinn, Kanada 
Sura Yekka, Kanada
Celia Jiménez, Spanyolország 
Tanya Samarzich, Mexikó
Greta Espinoza, Mexikó
Christina Murillo, Mexikó  
Amanda Perez, Mexikó 
Emily Alvarado, Mexikó
Maria Sanchez, Mexikó

Szerintetek jól döntött az EA, hogy végül kihagyta őket?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)