Hirdetés

A FIFA-csapat több tagjának Twitter-fiókját is feltörték

|

Nem tudni, pontosan ki vagy kik állnak a támadások mögött, aminek ahhoz is köze lehet, hogy az EA nemrég kitiltott egy profit a rendezvényeiről.

Hirdetés

Szinte mindegyik népszerű játék közösségében akadnak olyanok, akik elégedetlenek valamivel, és békésebb, vagy éppen  agresszívabb módon adnak hangot panaszaiknak. Valaki még arra is képes, hogy meghackelje több, az adott játékhoz köthető személy felhasználói fiókját egy közösségi oldalon.

Hirdetés

Az EA egy hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a héten a FIFA-val foglalkozó csapat néhány tagjának fel lett törve a személyes Twitter-fiókja, így a munkatársak biztonságát szem előtt tartva deaktiválták vagy felfüggesztettek accountokat. A meghackelt fiókokon keresztül a támadók olyan üzeneteket tettek közzé, amelyekben támogatásukat fejezték ki Kurt "Kurt0411" Fenech iránt, akit az EA korábban eltiltott az összes hivatalos rendezvényétől, mert többször is megsértette a magatartásra vonatkozó szabályokat.

A korábban profiként, mostanában inkább videósként tevékenykedő Fenech több olyan anyagot is gyártott, amelyekben ellenfeleit vagy épp az EA Sports csapatát támadta, egyszer még egy hivatalos FIFA 19-es sálat is leköpött. Néhány nappal ezelőtt feltöltött egy videót, amiben többek között úgy reagált a hackelésekre, hogy forradalom közeleg, amiben bölcsen kell oldalt választanunk.

A FIFA közösségének egy része egyébként már elég régóta zúgolódik, mert hiába teljesítenek pénzügyileg remekül az új részek, sokan nem elégedettek az EA Sports munkájával. Az elégedetlenkedők támadásai általában nem a döntéshozók, hanem inkább a fejlesztők és a közösséggel foglalkozók felé irányulnak. Az biztos, hogy a rajongók egy csoportja egyre dühösebb a játék kapcsán, és ha még csak egy hangos kisebbségről van szó, akkor sem hagyhatja figyelmen kívül az EA ezeket a problémákat.

Ti mennyire vagytok elégedettek a FIFA újabb részeivel?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)