Hirdetés

Film és játék készül Stephen King Setét tornya alapján

|

A hírneves amerikai szerző hétkötetes regényfolyamára támaszkodva a Universal forgatna filmet, de videojáték is készül belőle.

Hirdetés

Stephen King még 1982-ben indította útjára a The Dark Tower című sorozatot, melynek hetedik, záró darabja 2004-ben látott napvilágot.



A hosszúra nyúlt történet központi szereplője Roland Deschain, az Arthur Eld (a mi Artúr királyunk megfelelője) alapította lovagrend utolsó élő tagja, aki kard helyett revolverrel küzd egy olyan világban, amelyik hasonlít is a miénkre, meg nem is. Az amerikai vadnyugat keveredik a feudális politikai, társadalmi berendezkedéssel, 19. századi technológiával, csipetnyi mágiával, sci-fivel (egy rég letűnt civilizáció ereklyéi) és horrorral. Roland célja eljutni az univerzumok nexusát alkotó Setét toronyhoz.



Bár hivatalosan még nem kapott zöld utat, egyre több jel utal arra, hogy a Universal szándéka komoly és valóban mozivászonra szeretné vinni King történetét, mégpedig nem egyetlen filmbe zsúfolva a toronyhoz hét köteten át tartó utazást. Rendezőként Ron Howard-ot kapcsolták a projekthez, a Roland Deschain szerepére pedig olyan színészek jelentkeztek be, mint Christian Bale, Javier Bardem, és Viggo Mortensen. A tervek szerint 2013. május 13-án kerülne az első rész a mozikba.
A legfrissebb hírek szerint egy ambiciózus játékot is tervbe vettek, amiről részletek még nem szivárogtak ki, így azt sem tudni, ki fejleszti, milyen platformra (gyaníthatóan HD-konzolokra), ki adná ki és mikor kerülne erre sor.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)