Hirdetés

A Final Fantasy alkotójának Next-gen kritizálása

|

Állandó téma az internetes fórumokon és oldalakon, hogy vajon melyik konzol kerül majd ki győztesen a jelenlegi nagy hármas generációjából? Vajon melyik jobb és miért? Érthető tehát, hogy mindenki a nevesebb játékkészítőkre szegezi tekintetét, mikor éppen a next-gen konzolokról nyilatkoznak. A Final Fantasy sorozat alkotója, Hironobu Sakaguchi szólalt fel ezúttal kissé kritikusan.

Hirdetés

Sakaguchi szerint a PS3-ra nehéz fejleszteni annak bonyolult architektúrája miatt, ráadásul személyes bevallása szerint nem szívleli Ken Kutaragi-t, a Sony frissen nyugdíjba vonult vezérét, ezért sem várható tőle játék a konzolra. Szintén keményen kritizálta a Microsoft-ot: Az Xbox360-ra nemrég megjelent Blue Dragon, melyet Sakaguchi cége a Mistwalker Studio készített, nagyban elősegítette a konzol eladásainak növekedését Japánban. Ez azért is fontos, mert a felkelő nap országában rendkívül kicsi az érdeklődés az Xbox360 iránt. "A Microsoftnak változtatnia kell a marketing stratégiáján Japánban. Rengeteg kíváló játék van a 360-ra, sokkal jobb játékok mint a Wii-re vagy a PS3-ra. De nem sok ember tudja Japánban, milyenek is az olyan játékok mint a Gears of War." - nyilatkozta Sakaguchi. Ugyanakkor szerinte nem csak az Xbox360 esetében rossz a termékek közvetítése a vásárolók felé: "Nézzék csak meg a Windows Vista reklámot... förtelmes!" Ugyanakkor a Nintendo kis fehér dobozkáját érdekesnek találja, de egyelőre arra sem nem tervez játékot

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)