Hirdetés

Final Fantasy XV - a tervezett négyből három DLC-t törölni kellett

|

Nagyobb a baj, mint gondoltuk, a játék rendezője is távozott.

Hirdetés

Tegnap mi is beszámoltunk arról, hogy elég durva, 33 millió dolláros veszteséget kellett elkönyvelnie a Square Enixnek, ez pedig a cég Luminous Productions nevezetű új stúdiójának köszönhető. A Luminous Productions azért jött létre, hogy új IP-ken dolgozzon, de a jelek szerint sajnos igazából egy pénznyelővé vált. Ennek pedig nem maradtak el a következményei. 

Hirdetés

A legfrissebb hírek szerint ugyanis távozott a Luminous Productions éléről és a Square Enix kötelékéből a Final Fantasy XV rendezője, Hajime Tabata, akinek október 31. volt az utolsó munkanapja a cégnél. Más megszorítások is életbe léptek, minket játékosokat pedig ezek közül legjobban az fog érinteni, hogy a tervezett négy új Fintal Fantasy XV DLC-ből hármat most azonnal elkaszáltak. Nem fog tehát sosem megjelenni az Episode Aranea, az Episode Lunafreya és az Episode Noctis, ugyanakkor az Episode Ardyn elvileg nincs veszélyben és 2019 márciusa környékén számíthatunk rá. Ezeket a DLC-ket ugyebár mind a Luminous Productions fejleszti, illetve fejlesztette volna. Az Episode Ardyn kapcsán egy új előzetest is tudunk mutatni nektek. 

Az mindenesetre biztos, hogy a Luminous Productions egy új AAA játékon dolgozik a háttérben, de erről egyelőre nincs semmiféle konkrétabb információnk. Korábban arra tippeltünk, hogy a veszteség ennek a projektnek köszönhető, de a friss fejlemények alapján inkább a Fintal Fantasy XV DLC-k voltak ludasak. 

Tabata egyébként megköszönte a rajongók eddigi támogatását és elmondta, hogy saját céget tervez alapítani. Mindenesetre továbbra is nagyon fog szurkolni a Square Enixnek és a Luminous Productionsnek. Mi is ezt tesszük. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)