Hirdetés

Final Fantasy XV - félresikerült a PlayStation 4 Pro frissítés

|

Eddig a Final Fantasy XV két választható módja közül legalább az egyik egyenletes teljesítményt nyújtott a PS4 Prón, de a legújabb frissítéssel ezt is eltávolították a Square Enix munkatársai.

Hirdetés

A Final Fantasy XV-höz lassan csordogálnak a kisebb-nagyobb tartalmi frissítések is, de a Square Enix még nem tökéletesítette a játék technikai oldalát sem. A PlayStation 4 Pro támogatására kiadott patch pedig talán több problémát okozott nekik, mint amennyit megoldott.

A Final Fantasy XV legnagyobb problémája ugyanis a Sony gépein a képkockák időzítéséhez kapcsolódik: annak ellenére, hogy a másodpercenkénti 30 frame-et egész jól tartja a normál PS4 is, azokat nem az egyenletes teljesítményhez szükséges 33,3 ezredmásodpercenként rendereli a gép, emiatt olykor akadozik a játék képe és irányítása. A PlayStation 4 Pro esetében ezek a problémák csak a magasabb, 1080p körüli felbontást használó beállításnál jelentkeztek, az alacsonyabb grafikai részletességet és Full HD felbontást jelentő Lite módban rendkívül stabil volt a játék teljesítménye, így 30 FPS mellett kifejezetten folyamatos képet kaptunk. Legalábbis eddig.

A Final Fantasy XV az erősebb konzol hivatalos támogatását jelentő frissítése ugyanis a Lite mód képfrissítésén lévő korlátot is feloldotta, a legtöbb kijelző által támogatott 60 Hz-es képfrissítéshez viszont nem elég erős még ez a gép sem (ha csak nem a földet bámuljuk végig). Végeredményben tehát egy inkonzisztens, 30 FPS-es, magas felbontású módot és egy 45-50 FPS-es alacsonyabb felbontású módot kaptak a PS4 Pro tulajdonosok a Square-től.

Ez a probléma furcsa módon a normál PS4-en nem jelenik meg olyan gyakran, mint a Prón, Xbox One-on pedig egy egyedi V-Sync megoldásnak hála folyamatos 30 képkockát kapunk, igaz visszafogottabb látványvilág mellett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)