Hirdetés

Firewatch - a PAX Prime indie meglepetése (videó)

|

Egy egyedi ötleten alapuló első-személyű kalandjáték nyűgözött le mindenkit Seattle-ben. Kár, hogy csak jövőre jön.

Hirdetés

Egy San Franciscóban és egy Portlandben működő indie stúdió, a Campo Santo és a Panic együttműködéséből született az idei PAX Prime egyik meglepetésjátéka, a Firewatch. Persze eddig csak egy igen hangulatos trailert láttunk, de az egy nagyon érdekes koncepciót sejtet.

A játék Wyoming erdős vadonjában játszódik, a játékos pedig egy Henry nevű férfit irányít. Henry munkája pedig nem más, mint egy őrtoronyból figyelni, hogy nem gyulladt-e ki valahol az erdő, és erről jelenteni az erdészeti hatóságoknak. Úgy tűnik, a játék nagyban erre az - egyébként a valóságban is létező -  érdekes munkára jellemző magányra épít.

Illetve ez a magány nem teljes, Henry egyetlen emberi kapcsolata - legalábbis eleinte, a trailerben látunk egy emberi alakot - a felettesével, Delilah-val lévő rádióbeszélgetésekben áll. A két karakter dinamikája akkor lesz igazán érdekes, mikor Henryben kétségek támadnak a munkát illetően, elsősorban azzal kapcsolatban, hogy mennyire is van ő veszélyben. Ekkor hősünk elindul kideríteni, mit is titkolnak előle.

A Campo Santo hétfős gárdája egyébként korábban igen komoly és ismert címeken is dolgozott, olyan játékokat is beleértve, mint a Spore, a Mark of The Ninja, a Bioshock 2, a Brütal Legend, vagy a Walking Dead, a Sam & Max, és a Tales of Monkey Island.

Nektek hogy tetszik az ötlet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)