Hirdetés

Flash-alapú bioszenzorok az emberben

|

A Cornell University egy kutatócsoportja egy olyan flash-memória egység megalkotásán fáradozik, amely bioszenzorként funkcionál. Figyeli a vérnyomást, a testhőmérsékletet. Az első tesztekre az elkövetkezendő öt évben kerülhet sor, laboratóriumi körülmények között, állatokon. Szerepel azonban a tervekben, hogy mihamarabb kipróbálják emberen is. Ennek hála figyelhető lenne a páciens egészsége: minden fizikai állapotról jelentene a szenzor, továbbá tudatná, ha valamilyen idegen organizmus (például betegséget kiváltó baktérium), vagy toxikus vegyszer kerülne a szervezetbe. További elképzelés az is, hogy a drogteszteknél is ilyen szerkezetet használnának. A gépezet eldönti, hogy a vizsgált ember pozitív, vagy negatív. Noha egy ilyen, bőr alapú, flash-memóriás bioszenzorokkal teli világtól még messze vagyunk, a dolgot összeképében valóban a filmekben látottak alapján kell elképzelnünk. Egy néhány tizedmiliméteres chip a bőr alá, amely aztán minden egészségügyi adatot monitorizál. Jelenleg egyébiránt alig néhány mikrométer a nagysága ezeknek a szerkezeteknek, azonban mivel a vezetéknélküli adatközvetítés fontos kritérium, ezért várható a méretbeli nagyobbodás.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)