Hirdetés

Fogyogat a 3D Realms: mi lesz veled, DNF?

|

A Shacknews úgy értesült, hogy a Duke Nukem Forever fejlesztésével (állítólag) foglalatoskodó 3D Realms dallasi stúdiójából folyamatosan vonulnak ki a fejlesztők.

Hirdetés

Az azóta már elhíresült játékot 1997-ben jelentette be a cég. A lap értesülései szerint 2005 vége óta a fejlesztők folyamatosan elvándorolnak más cégekhez. Állítólag már legalább tizen elhagyták a csapatot, s a napokban továbbiakban csatlakoznak hozzájuk.

Négy fejlesztő (Brian Cozzens, Kyle Davis, Keith Schuler, és Charlie Wiederhold) jelenleg már a Brothers in Arms új részén munkálkodik a Gearbox Software-nél. Sajnos a többi továbbállt szakember a legfőbb pozíciókat töltötte be, úgy mint játékrendszerek, fizika, animácó és rendering. Egyesek már évtizedes múlttal rendelkeznek.

Állítólag már csak 18 főt foglalkoztat a cég, ami édeskevés egy ekkora projekt összetartásához. A játék az évek során több engine-váltáson esett át, ami a munkálatok nagy részének újrakezdését eredményezte. Sokak szerint ezen a játékon is (akárcsak a Prey

esetében) csak egy külső fejlesztőcsapat segíthet már, mert ha a 3D Realms kezében marad a projekt, akkor valószínűleg soha nem készül el.

UPDATE: George Broussard, a 3D Realms elnöke fórumhozzászólásban reagált a fentiekre:

"A fizikai és animációs rendszerek már virtuálisan elkészültek és használhatók. Egyszerű karbantartási és optimalizálási munkálatokat végzünk itt-ott. Nincs szükség alapos átalakításokra ezekben a rendszerekben hónapok óta. Amit mégis elvégeztünk, nem igényelt nagy munkaráfordítást. A dolgok sohasem olyan sivárok, amilyennek látszanak. A történetet mindkét oldalról meg kell vizsgálni.

Örülök, hogy a Shack új hírforrásokat fedezett fel. Én magam is belső fejlesztői források birtokában állok. Tudom, ha valahol készül valami be nem jelentett játék, ha leépítések vannak, és ismerem a cégek belső politikáját is. Ha igazi információkra van szüksége az oldalnak, nem túl bonyolult felkeresni ezeket a forrásokat, vagy azok barátjait."
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)