Hirdetés

Földrengés várható

|

A LucasArts háza táján készülnek valamire. Nem csupán egy teljesen új játék elkészítésével bízták meg a Day 1 Studios-t, hanem valami eget-, vagy inkább földet rengető újdonság megtervezésével. A készülő Fracture pedig éppen ilyen lesz.

Hirdetés

A nextgen-konzolokra fejlesztett TPS valami igazán egyedi élménnyel gazdagítja majd a játékosokat. Akciójátékok során eddig volt alkalmunk rengetegféle fegyvert használnunk, az egyszerű töltényes pisztolytól kezdve, a lézerágyún át, a lángszóróval bezárólag. Ugyan nem emlékszem, hogy vízágyú szerepelt-e már valamely játékban (Talán az Unreal Tüntetésben), de a világ elemei közül a legtöbb eddig a rendelkezésünkre állt… kivéve a földet. Nos, bár a Fracture-ben nem sarat fogunk dobálni, de az egész terepet a kezünkbe kapjuk, és úgy használhatjuk, mint megvadult 8 éves a lakótelepi homokozót.



Sci-fi adok-kapok
De kezdjük gyorsan a körítéssel, mert ugye nem lehet játék tartalom nélkül. A játék vérbeli Sci-fi háttértörténettel lesz megáldva: 2161-ben az Amerikai Egyesült Államok ketté szakad, egy globális katasztrófa eredményeképpen. A világban a jéghegyek elolvadásával hatalmas árvíz pusztít, mely miatt a Mississippi kilép medréből, és az USA középső régióit teljesen elpusztítja. A tehetetlen amerikai kormány helyébe két vezetés lép: Az Európa által is támogatott keleti part, mely az Atlantic Alliance of Eastern America nevet veszi fel, és az Ázsia szimpátiáját élvező nyugati part, mely Republic of Pacifica-ként válik ismertté. Míg a keleti parti állam betiltotta a jövő egészségügyi áttörésének nevezett genetikai beavatkozásokat, addig a nyugati parton fénykorát élik a különböző kísérletek. E nézőpontbeli eltérésnek hála polgárháború tör ki a két állam között, mi pedig éppen ekkor kerülünk képbe, Mason Briggs néven. Az általunk alakított katona pedig, ahogy azt kell, specialistának számít a terep átformálásában, ami időközben a katonai technológiák egyik legnépszerűbbike lett. Az ő kalandjait átélve lesz alkalmunk elsajátítani, és kiélvezni a terep feldúlásának örömeit.



Építsünk homokvárat… majd rúgjuk szét!
A történet ugyan nem Oscar-szagú, de azért kellőképpen kidolgozott. Azonban a játék igazi része mégiscsak a már sokat emlegetett terepformálásnál kezdődik. Fegyvereinkkel kedvünk szerint alakíthatjuk a talajt, használhatjuk akár fegyverként, akár védelemként, és néha utunk folytatásához is. Többféle gránát áll majd rendelkezésünkre, melyek saját egyedi hatást gyakorolhatnak a földre. A Tectonic gránát szemvillanás alatt megemel egy kisebb részt a talajból. Ezt használhatjuk fedezékként, netán magasabb területek eléréséhez, vagy akár ellenfeleink lábához gurítva meg is reptethetjük őket. A Subsonic gránát éppen az előbbi ellenkezője: Copperfield-ként eltüntethetünk egy kisebb részt a talajból, evvel akadályt teremtve ellenfeleinknek, vagy éppen a bázisuk fala alatt így törhetünk be. A két említett gránáton kívül lesznek még egyéb különleges „varázs-eszközeink” melyekkel kristályoszlopokat emelhetünk, vagy hatalmas kőrögökkel idézhetjük fel ellenfeleinknek az Elveszett Frigyláda fosztogatóinak bevezető képsorait. Lehetőségeink szinte határtalanok lesznek, vagy legalábbis saját kreativitásunk mértéke. Bizonyos esetben például egy légvédelmi ágyút kell kiemelnünk a védőpajzs hatóköre alól, hogy így könnyedén elpusztíthassák légi egységeink azt. Így a talaj megfelelő használata kulcsfontosságú szerepet tölt majd be a játék során.



Élménycentrum Epicentrum
A LucasArts valami nagy dobásra készül a Fracture-el. A 2008 nyarára várható játék egyelőre csupán Xbox360-ra és PS3ra lett bejelentve, de remélhetőleg a PC-sek sem maradnak ki a talajrengető mókából. A bemutatott videóban látható, hogy a terep deformálódása olyan gyönyörű és folyamatos lesz, mint a Joli néni által kirázott takaró hullámzása. A játékmenet egyszerűen többjátékos módért kiált, így talán a jövő Unreal Tournament-jét, vagy Halo-ját köszönthetjük majd a Fracture személyében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)