Hirdetés

Fontos embert veszített el a Star Wars Jedi-franchise

|

Egy igazi játékipari veterán hagyta el a Respawn Entertainmentet.

Hirdetés

Stig Asmussen közel 25 éves játékfejlesztői pályafutással büszkélkedhet. A Midway Gamesnél kezdte, a legelső projektje, a Gauntlet: Dark Legacy 1999-ben jelent meg. Ezután a Santa Monica Studióhoz csatlakozott, ahol az első három God of Waron dolgozott: először csak pályatervezőként, majd a másodiknál művészeti vezetőként, végül a harmadiknál kreatív rendezőként.

A Respawn Entertainmenthez 2014-ben került, és rendezőként a legelső projektje a 2019-ben megjelent Star Wars Jedi: Fallen Order volt, amely akkora sikert aratott, hogy az Electronic Arts zöld utat adott a folytatásnak, az idén kiadott Star Wars Jedi: Survivornak is, amelynek megvalósulását Asmussen szintén rendezőként segítette. A harmadik részt viszont nem fogja. 

Hirdetés

A Bloomberg munkatársa, Jason Schreier hozta nyilvánosságra, hogy Asmussen elhagyta a Respawn Entertainmentet, amit az EA egy hivatalos közleményben erősített meg: 

"Alapos megfontolás és mérlegelés után Stig Asmussen úgy döntött, hogy elhagyja a Respawnt, hogy más kalandok után nézzen, és sok szerencsét kívánunk neki."

A vállalat szóvivője hozzátette, hogy "a Respawn veterán vezetői lépnek majd a csapat élére, miközben folytatják a Star Wars Jedi: Survivoron végzett munkájukat". A játék ugyanis meg fog jelenni PlayStation 4-re és Xbox One-ra is, de még nem tudni, hogy mikor (eredetileg PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S platformokra adták ki). 

Egyelőre nem derült ki, hogy Asmussen mihez kezd ezután, de bármi is legyen az, sok sikert kívánunk hozzá és köszönjük az eddigi munkáját. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)