Hirdetés

Fontos lépést tesz a Rockstar, hogy megelőzze a további Grand Theft Auto VI szivárgásokat

|

Erről a döntésről a kiadói részleg vezetője értesítette az alkalmazottakat.

Hirdetés

Elképesztő várakozás övezi a Gand Theft Auto VI megjelenését, így nem csoda, hogy a tervezett 2025-ös rajthoz közeledve óvintézkedéseket tesz a Rockstar. Persze nem alaptalan a vállalat aggodalma: tavaly decemberben már a játék első előzetese is a vártnál korábban szivárgott ki, míg 2022-ben egy 18 éves hacker tett keresztbe a Rockstarnak, amikor jelentős mennyiségű, a játékhoz kapcsolódó anyagot szivárogtatott ki.

Nem éppen kockázatmentes hónapok előtt áll tehát a Rockstar, erről árulkodik a Bloomberg jelentése is, amiből kiderült, arra kéri most a vállalat az alkalmazottait, hogy áprilistól kezdődően, home office helyett, heti öt napot az irodákban töltsenek. Az értesülés alapján Jenn Kolbe, a Rockstar kiadói részlegének vezetője egy e-mailben tájékoztatta erről a dolgozókat, melyben kitért arra is, hogy a döntés elsősorban a biztonságot hivatott növelni - vélhetően ezzel utalva a korábbi szivárgásokra.

Hirdetés

Kolbe ugyanakkor arról is írt, hogy szerinte személyesen sokkal hatékonyabb és produktívabb a csapat, ami a GTA 6 fejlesztésének utolsó szakaszaihoz közeledve, kiemelten fontos lesz.

A mostani döntéssel kapcsolatban egészen pontosan úgy fogalmazott:

"Ha most végrehajtjuk ezeket a változtatásokat, akkor a lehető legjobb helyzetben leszünk ahhoz, hogy a következő Grand Theft Autót olyan minőségben és csiszoltsággal szállítsuk le, amilyenben tudjuk, hogy kell, és olyan kiadási ütemtervvel, ami passzol a játék méretéhez és ambícióihoz."

Egyébként nem a Rockstar az első vállalat, mely ehhez hasonló döntést hozott. Tavaly már a Ubisoft is visszahívta a dolgozóit, aminek cseppet sem örültek a feldühödött alkalmazottak, ugyanis a vezetőség korábban hosszú távú home office munkavégzést ígért nekik. Ugyanakkor több stúdiónál változatlanul él a távmunka gyakorlata. Az Insomniac Games fejlesztői például főként így dolgoztak, amikor összerakták a Spider-Man 2-t, bár tavaly decemberben ők is bekaptak egy igen komoly hackertámadást.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)